Pobjegao čuvarima, uništio stroj, nastradao i sada traži odštetu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Opustošenoj i ozbiljno načetoj županijsko-gradskoj tvrtki Bjelovarski sajam na putu oporavka podmetnut je još jedan klip. Suočena je s tužbom zbog koje bi mogla platiti više od 100 tisuća kuna odštete zbog događaja od prije pet godina.

Naime, bivša je uprava predvođena direktorom Davorinom Posavcem za radove na Sajmu angažirala i zatvorenike koji su kaznu služili u bjelovarskom zatvoru. Među njima je bio i jedan koji je na trenutak izmakao nadzoru zatvorskih čuvara i zaštitara na Sajmu te prišao traktoru. Kako očito nije bio vičan upravljanju tim strojem, pokrenuo ga je i nakon što je shvatio da ne može njime upravljati, pokušao ga je zaustaviti nakon čega mu je traktor prešao preko noge.

Sam traktor nastavio je nekontrolirano putovanje i završio na ogradi gdje se raspolovio, a zatvorenik na privremenom radu na Sajmu završio je s ozljedama noge.

Umjesto da Sajam njega tuži jer je uništio njihovo vozilo, nesretni bivši zatvorenik tužio je Sajam i državu što ga nisu dovoljno dobro čuvali i traži nemalu odštetu koja je veća od 100 tisuća kuna!

Današnji direktor Zlatko Salaj suočen je s tužbom i mogućim novim neplaniranim troškom u tvrtki koju je počeo stabilizirati i nakon prošlog uspješnog jesenskog sajma napokon može vidjeti „svjetlo na kraju tunela“ zvanog nelikvidnost i dugovi.

Ishod bizarnog sudskog spora teško se može predvidjeti, ali slučaj „traktor“ novi je kostur iz ormara koji je pao pred novu upravu koja je upravo počela normalno poslovati, vraćati i smanjivati dugove.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!