Mladim snagama na čelu općinskih organizacija stiže pojačanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U manje od godinu dana HDZ-ovci će drugi put na unutarstranačke izbore, i to zbog usklađivanja s novim stranačkim Statutom. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji posljednji put biralo se u studenom prošle godine, a sudeći prema objavljenim kandidacijskim listama za nove izbore, u većini organizacija vodstvo ostaje isto. Kad je riječ o gradovima, iznimka je jedino Bjelovar u kojem bi predsjedničku palicu od Ante Topalovića trebao preuzeti novi bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Kandidati za njegove potpredsjednike su Nenad Martinovski, Zoran Bišćan i Sanela Grbaš Bratković.

Niti u većini općina nema značajnih promjena. Predsjednici svuda ostaju isti, osim u Velikoj Pisanici. Tamo bi vodstvo trebao preuzeti mladi inženjer šumarstva Ivor Košutić. Dosadašnja predsjednica velikopisaničke organizacije Lahorka Lebinac, koja je bila i kandidatkinja stranke za načelnicu na lokalnim izborima, odlučila se povući, no ostaje članica općinskog odbora. Novi predsjednik Košutić trebao bi tako biti još jedno novo ime i lice u nizu mladih snaga koje predvodi aktualni župan Marušić. Naime, već na izborima prošle godine članovi HDZ-a odlučili su pokloniti povjerenje mladim članovima. Među mlađim predsjednicima općinskih organizacija su tako Dario Halauš iz Šandrovca, Silvestar Štefović iz Štefanja, Ivana Grgić iz Dežanovca, Davor Sabolović iz Nove Rače, Denis Orčik iz Sirača i Matija Grdinić iz Velikog Grđevca. Snage i volje za vođenje svojih organizacija ipak i dalje imaju neki njihovi stariji i iskusniji kolege, poput Ivana Markovića u Velikoj Trnovitici, Mate Tonkovića u Bereku, Zlatka Bakunića u Končanici ili Drage Hodaka u Đulovcu. Tu je i Jasna Mikles Horvat koja bi i dalje trebala voditi HDZ u Zrinskom Topolovcu, Slavko Prišćan u Rovišću, Dražen Kovač u Kapeli, Tomislav Križan u Ivanskoj, Zdenko Rogović u Severinu, a Mladen Sabolović u Velikom Trojstvu.

U HDZ-u posljednjih godina ozbiljno rade na animiranju mladih za politiku, a rezultat toga i jesu mladi ljudi na vodećim položajima. Njih bi na idućim unutarstranačkim izborima, za četiri godine, trebalo biti i više, s obzirom da su neki iskusni stranački akteri najavili odlazak u političku mirovinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!