Pali glavni bjelovarski dileri s milijunima vrijednom ‘robom’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Umjesto na bjelovarskim ulicama, glavni gradski i županijski dileri opojnih droga sada su iza rešetaka, glavna je poruka s konferencije za novinare u Policijskoj upravi Bjelovarsko-bilogorskoj. Policija nije željela objaviti njihova imena i broj.

U posljednjoj akciji policije od 23. rujna do 8. listopada u pet pretraga na širem području Bjelovara i Čazme zaplijenjeno je 240 stabljika konoplje, 2,5 kg marihuane, 2 kg već osušene marihuane te manje količine ostalih narkotika poput kokaina, tableta amfetamina ili ekstazija.

Glavni sport lokalnih dilera bio je uzgoj, obrada i sušenje marihuane za koju na tržištu mogu dobiti 100 kuna za gram. „Poljoprivrednici“ su konoplju uzgajali na otvorenoj površini između kukuruza, ali i u plastenicima.

Do ove posljednje akcije policija je evidentirala 67 kaznenih djela vezanih uz proizvodnju i rasparčavanje opojnih droga zbog čega je podneseno 15 optužnih prijedloga, rekli su Abel Car iz PU u Bjelovaru te zamjenik zapovjednika čazmanske postaje Darko Orah. Najviše je počinitelja i kaznenih djela počinjeno na području Bjelovara, Daruvara i Čazme.

Kazne za takva djela kreću se od šest mjeseci pa čak do 15 godina zatvora.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!