Zlatko Kraljić podnio ostavku, Upravno vijeće pronašlo mu je zamjenu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zlatko Kraljić podnio je neopozivu ostavku na mjesto ravnatelja Doma za odrasle osobe Bjelovar. Kako doznajemo od predsjednika Upravnog vijeća Doma Marina Sabolovića, Kraljić je ostavku napisao još jučer, a danas ju je Upravno vijeće jednoglasno prihvatilo. Kao razlog odstupanja Kraljić je naveo bolest.

-Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća donesena je i odluka o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja, a riječ je o osobi iz kolektiva koja na dužnost treba stupiti sutra ujutro – kazao nam je Sabolović, ne želeći do službenog stupanja na dužnost v.d. ravnatelja otkrivati ime te osobe. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Ljiljani Mačešić, koja je svojedobno već vodila Dom. U potragu za novim ravnateljem Upravno vijeće može krenuti odmah, a na raspisivanje natječaja može čekati i godinu dana, koliko ustanova smije imati v.d. ravnatelja. Kad će to biti učinjeno, još se ne zna.

Podsjetimo, Zlatko Kraljić po povećalom medija našao se početkom ove godine, kada su u javnost izašle optužbe zaposlenica Doma za ih je spolno uznemiravao. Nakon što je Državno odvjetništvo u Bjelovaru danas objavilo kako je protiv ravnatelja jedne ustanove podiglo optužnicu zbog kaznenog djela zlostavljanja na radu i tri kaznena djela spolnog uznemiravanja, nije trebalo dugo da se gradom proširi vijest kako je riječ upravo o Zlatku Kraljiću. Je li na podnošenje ostavke utjecala i ta činjenica, nismo uspjeli doznati jer Kraljić nije odgovorio na naš telefonski poziv.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!