Uskoro nove cijene smještaja u bjelovarskim vrtićima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dobre vijesti stižu za roditelje bjelovarskih vrtićaraca. Grad od iduće godine planira novo smanjenje cijena smještaja za mališane, i to za stotinu kuna. Točnije, umjesto trenutnih 500 kuna, roditelji bi smještaj uskoro trebali plaćati 400 kuna. Riječ je o predizbornom obećanju HDZ-a i HSLS-a koje je na neki način za Grad – dvosjekli mač.

-Prilikom korigiranja cijena valja biti oprezan. Već smo se uvjerili, što su cijene smještaja u vrtićima manje, to je više zainteresiranih roditelja za tu vrstu usluge. Na žalost, trenutno u vrtićima nemamo mjesta za svu djecu pa je i ove godine bez smještaja ostalo stotinjak mališana. Dakle, više nije problem cijena, već kapaciteti – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

No, i na rješenju tog problema se radi. Grad priprema izgradnju dva nova dječja vrtića na području Grada.

-Za jedan od njih je kompletna dokumentacija već spremna. Riječ je o objektu koji ćemo graditi u Ulici Viktora Bubnja. Pripremamo i dokumentaciju za drugi vrtićki objekt, koji planiramo graditi u Ždralovima – kaže Hrebak, dodajući kako bi oba vrtića trebala bi biti financirana sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka. To je, kaže, bjelovarski gradonačelnik, još jedna potvrda da su odgoj i obrazovanje na vrhu liste gradskih prioriteta.

-Za djecu u proračunu uvijek mora biti novca – zaključuje Hrebak.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!