Brajdić: Bit će to najljepši korzo u cijeloj Hrvatskoj!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na žili kucavici grada Bjelovara – korzu ovih se dana krenulo s rekonstrukcijom u sklopu projekta aglomeracije. Nakon radova na kanalizaciji i vodovodu odnosno podzemnih radova, plan je da se na proljeće krene i s uređenjem čitave gradske šetnice.

– Nikada se u povijesti grada Bjelovara nije toliko radilo, znam da to nije popularno, ali odlučili smo raditi. Radimo na zamjeni starih i postavljanju novih kanalizacijskih cijevi, postavljanju plinskih instalacija. Zaista se puno radi na sva četiri prilaza gradu. Znam da ima rupa, ali asfaltirat ćemo sve ceste u centru grada do kraja ove godine – rekao je dogradonačelnik Bjelovara Igor Brajdić.

Projekt za samo uređenje korza još uvijek se radi, no, kako kaže Brajdić, bit će to jedno ugodno iznenađenje.

– Imamo najljepši park u RH pa ćemo, vjerujte mi, imati i najljepši korzo – dodaje.

Osvrnuo se dogradonačelnik i na asfaltiranje ulica.

– Što se tiče samog centra, to ne radi Grad već Gradska plinara. No, redovito smo s njima u koordinaciji. Neće asfaltirati cijele ulice, ali će prema pravilima struke napraviti da ta ulica ima izvod i formu dostojnu centru grada – kaže Brajdić.

Detalje projekta Brajdić nije želio otkrivati, a kako je projekt u izradi, još se ne zna ni točan iznos. Ipak, prema trenutnim saznanjima trebao bi prelaziti preko 10 milijuna kuna. Plan je i da se postavi što više identičnih terasa za ugostiteljske objekte, barem gdje će to biti moguće.

Radi se zamjena kanalizacijskih cjevovoda dužine 518 metara, a procijenjena vrijednost 3,6 milijuna kuna, poručio je predsjednik uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić.

– U projekt ulazi i zamjena te rekonstrukcija priključaka kojih je 43. Potrebno je naglasiti da smo paralelno pokrenuli i zamjenu vodoopskrbih cjevovoda na korzu, njih je oko 480 metara, upravo s ciljem da kasnije izbjegnemo intervencije na novouređenom korzu – zaključio je Ivančić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!