Gradonačelnik ljut jer sportaši moraju plaćati dvoranu: ‘To je suludo, neka Županija to riješi!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Na nedavno održanoj dodjeli nagrada za najbolje sportaše, čazmanski sportaši ukazali su gradonačelniku Dinku Piraku na veliki problem s kojim se susreću oni, ali i sam Grad. Naime, u vrijeme dvoranskih natjecanja za koja se koristi školsko-sportska dvorana, Grad plaća zakup termina. Pirak ističe da je to nelogično i nenormalno.

 – Na zakupe je do sada odlazilo 140 tisuća kuna gradskog novca koji je zapravo namijenjen radu klubova i može se na puno kvalitetniji način iskoristiti. Imamo dvorane u gradu i ljude koji su tamo zaposleni, imamo sve – kaže gradonačelnik.

Zato je, smatra Pirak, suludo naplaćivati zakup dvorane istoj djeci koja u toj dvorani besplatno imaju tjelesni odgoj. Ipak, dobra je vijest što bi Bjelovarsko-bilogorska županija trebala priskočiti u pomoć s obzirom na to da je škola odnosno županija vlasnik školsko-sportske dvorane.

– Župan je obećao da će to riješiti i da će donijeti odluku o besplatnom korištenju dvorane za sportaše. Tako je uostalom i u drugim gradovima – naglašava Pirak.

Gradonačelnik, ali i svi čazmanski sportaši nadaju se brzom rješenju problema kako bi jedina briga ostala navijanje i uživanje u sportu, a ne dobiveni račun. Inače, kakav god rezultat bio, Grad Čazma je na gubitku. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!