Kakva sudbina čeka bjelovarsku organizaciju SDP-a?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jednostavno, ondje nisam naišla na uvjete za revitalizaciju i suradnju s drugim članovima organizacije – tim je riječima Sandra Frčo za naš portal ovaj tjedan prokomentirala odluku da stupi s mjesta stranačke povjerenice bjelovarske organizacije SDP-a. Štoviše, bivša SDP-ova kandidatkinja za bjelovarsko-bilogorsku županicu je, nezadovoljna stanjem, istupila iz stranke. Time je situacija u bjelovarskom SDP-u postala još kompliciranija.

Podsjetimo, ozbiljne svađe u stranci započele su upravo uoči nedavnih lokalnih izbora kada se bjelovarski socijaldemokrati nisu uspjeli dogovoriti oko toga hoće li za gradonačelnicu podržati Danijelu Hajdinjak Prihić iz Centra ili će imati vlastitog kandidata. Na koncu je presudilo ovo drugo, na izbore je izašla SDP-ova Antoneta Đokić koja je osvojila svega 697 glasova. I u utrci za Gradsko vijeće stranka je u potpunosti podbacila, osvojivši 5,9 posto glasova i tek jedan mandat. No, svemu tome je prethodila prava drama uslijed koje je raspušten Glavni odbor bjelovarskog SDP-a, zajedno s dotadašnjom predsjednicom Vanjom Posavac, a povjerenikom je imenovan mladi Stjepan Prsten. Na koncu je i on smijenjen, stigla je Frčo, a nakon njezine ostavke organizacija je ostala obezglavljena.

Ovih dana većina SDP-ovaca u BBŽ je šutljiva zbog ‘kuršlusa’ na nacionalnoj razini, a naveliko se šuška da, uz Frčo, ispisnice sprema  i niz drugih članova nezadovoljnih politikom Peđe Grbina. Šture izjave stižu i od povjerenika županijskog SDP-a Damira Đurana koji ovoga petka treba organizirati sjednicu županijskog Predsjedništva. Priznaje kako ni sam ne zna hoće li mu to poći za rukom, s obzirom na trenutnu podijeljenost u stranci. Iako mu to trenutno nije najveća briga, kratko je prokomentirao situaciju bjelovarskom SDP-u.

-Novog povjerenika za Bjelovar trebalo bi imenovati županijsko Predsjedništvo, a potvrditi nacionalno. No, vidjet ćemo što će biti na sjednici u petak – kratko nam je kazao Đuran.

Neslužbeno doznajemo kako je i ono malo članova koji su ostali u bjelovarskom SDP-u nesložno oko većine stvari, pa i oko toga tko bi trebao preuzeti stranačke uzde u Bjelovaru. Dio ekipe se zalaže za to da se da prilika mladim i školovanim ljudima koji se do sada nisu imali previše prilike za javnim nastupima, poput Domagoja Spačila, Mislava Damjanića i Hane Kuharski. S druge strane, trenutnu situaciju kao priliku za povratak na čelo organizacije, priča se, vide i neki stariji članovi, među kojima su Vanja Posavac i Nenad Nekvapil. Tu je i stranački veteran Petar Kanešić koji također navodno ima šačicu pristaša koji podupiru njegovu ideju da zasjedne na čelo organizacije. Ipak, naš izvor u stranci nam otkriva kako je ipak najviše onih kojima je puna kapa svega što se događalo u stranci u posljednje vrijeme i koji razmišljaju o tome da SDP-u jednostavno kažu – zbogom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!