Pozvao nasljednika da se primi posla i skupi državne novce za projekte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon 120 dana na vlasti vrijeme je da novi župan Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić počnu raditi svoj posao umjesto da se bave kadrovima. Podijeljeno je oko 200 rješenja, imenovanja novih ljudi s iskaznicama vladajuće koalicije, rekao je danas Damir Bajs, predsjednik istoimene stranke, smijenjeni župan, sada u ulozi šefa oporbe.

Okružen svojim partnerima prozvao je nasljednika da kuka i jadikuje umjesto da ostvaruje predizborna obećanja, a to je prije svega prikupljanje državnog novca za projekte koje je započeo Bajs.

Osvrnuo se i na obećano smanjenje broja zaposlenih, a kako kaže, događaju se nova zapošljavanja. – Iako me opisuju kao megalomana i nova vlast nastavlja s investicijama pa umjesto da me se optužuje da sam prenapuhao proračun, on je povećan, rekao je Bajs.

-Za dovršetak gradnje bolnice i opremanje izrijekom je obećano da će biti završena državnim novcem, rekao je, a na pitanje tko mu je to obećao, zbunio se i ustvrdio da je to bilo Marušićevo obećanje. Naime, nevoljko je pristao odgovarati na pitanja novinara jer je zamislio samo dati izjavu.

Uoči sutrašnje skupštine nije se izjasnio ni o tome hoće li glasovati za rebalans proračuna. Također je odbio odgovoriti na optužbe o nezakonitom trošenju novca tijekom svog mandata. Naime, inspekcija Ministarstva financija pronašla je da za plaće zaposlenika troši više od 20 posto prihoda koliko dopušta zakon te da je deponirao tri milijuna kuna po nikakvoj kamati, a istovremeno dizao kredit od gotovo milijun kuna s kamatom 4,5 posto. Ostala zaduživanja bez osiguranih izvora povrata uslijedila su u idućim godinama pa nisu bila predmet inspekcije koja je češljala županiju za 2018. godinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!