Aktualni sat kamilica. Marušić pored ovakve oporbe može biti miran

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Aktualnim satom započela je 3. sjednica Županije Bjelovarsko-bilogorske sa čak 25 točaka dnevnog reda prvi puta bez župana Marka Marušića i prvi puta u Domu kulture. Predsjednica Ivana Jurković Piščević pozvala je zamjenicu župana da odgovara na pitanja postavljena županu. Marija Jungić ispričala je župana Marušića koji je na poziv premijera morao otići na sastanak župana u Zaprešić.

Marijan Sabolović (HSS) pitao je što je s novcem za Maticu umirovljenika i druge udruge, a Jungić odgovorila da je novac uplaćen i neka provjeri stanje žiro računa.

Mario Preskočil (DB NL) pitao je predsjednicu Skupštine kako ide dokapitalizacija Vodoprivrede Daruvar. Jurković Piščević je odgovorila da je u tijeku dogovor s vjerovnicima i da se čeka završetak predstečajnog postupka na sudu.

Zamjenica župana Marija Jungić

Silvestra Štefovića (HDZ) zanimalo je koliko je ugovora s udrugama potpisano zadnjeg tjedna kampanje i koliko je novca potrošeno za promidžbu. Pročelnica je odgovorila da je medijima uplaćeno 90 posto sredstava od predviđenih 1,3 milijuna. Udruge su dobile 3,7 milijuna.

Ivan Beljan (DHSS) tvrdi da je medijima u Bajsovo vrijeme plaćeno puno više, čak 1,8 milijuna kuna, više nego je predviđeno proračunom. Protestirao je zbog natječaja za distribuciju plina na koji se ne mogu javiti domaće tvrtke. Jungić je odgovorila da u procesu javne nabave nije u savjetovanju otklonjena stavka koja priječi malim tvrtkama javljanje na natječaj.

Za Zlatka Barilu (HSU) glavna je tema bolnica koja je trebala već biti završena, a gradi se i prometnica kroz bolnicu. Zamjenica župana odgovorila je da će tehnički pregled zgrade bolnice biti 29. listopada, a za gradnju prometnice nema informacija.

Damir Bajs (DB NL) protestirao je što svi ne nose maske, a pitao je hoće li Županija potpisati pristup istočnoj slavonskoj regiji. Marija Jungić rekla je da su razvojni sporazumi još u koordinaciji s ministarstvima, a da nastavak gradnje brze ceste prema Virovitici nije nikakav novi projekt već je zatraženo od Vlade da se cesta gradi kreditom jer ne može EU novcem.

Boro Bašljan (DHSS) pita za najstarije gradilište u županiji u Hercegovcu, sportskoj dvorani koja je započeta prije 10 godina. Zamjenica župana rekla je da se započeti projekti moraju završiti do kraja, a dvorane biti za mlade, a ne skladišta krumpira.

Aida Sučić (NSH) je pitala o novim zapošljavanjima u Županiji, ima li ugovora o djelu te je li župan sam sebi smanjio plaću. Jungić je odgovorila da su došla dva nova pročelnika i da ima dva ugovora o djelu. Za Marušića kaže da nije stvarao nove financijske obveze.

Slavko Došen (HSLS) predložio je da BBŽ postane po uzoru na Grad Bjelovar prva županije s transparentnim proračunom. Pitao je naknade bankama koje plaća BBŽ. Pročelnica za financije nije mogla odgovoriti o plaćenim kamatama.

Sandra Frčo osvrnula je na preustroj upravnih odjela koji po njoj nisu popunjeni prema važnosti. Jungić je odgovorila da nisu konačno definirana mjesta svih službenika i da se njima obavljaju razgovori o novim radnim mjestima.

Ines Šarić nije unaprijed poslala pitanje pa je s govornice ponovila pitanje predsjednici Skupštine o Vodoprivredi te protestirala što je ograničeno vrijeme trajanja sjednice do 15 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!