Stižu novi vijećnici, a ‘odmetnika’ je već dovoljno za Klub

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas se održava 3. sjednica Županijske skupštine koja će biti otvorena svečanom prisegom dvoje novih vijećnika. Riječ je o Obradu Komleniću i Vanji Ficnaru koji su iz redova srpske nacionalne manjine izabrani na nedavnim dopunskim izborima.

-Od novih vijećnika očekujem isto što i od svih ostalih vijećnika u Skupštini, da budu konstruktivni u svojim prijedlozima, da daju opravdane kritike i sugestije te da izbjegavaju prikupljanje jeftinih političkih bodova – poručio je novim skupštinarima uoči sjednice bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Još jedna zanimljivost vezana uz sjednicu je to što će danas na njoj nastupiti troje novopečenih nezavisnih vijećnika. Od prošle sjenice GLAS je napustila Ines Šarić, Domovinski pokret Josip Đurđević, dok je ovih dana s SDP-om raskrstila Sandra Frčo. Njih bi troje, realno, mogli osnovati vlastiti Klub, no čini se kako o tome za sada nema govora.

-Ja još formalno nisam napustila ni Klub SDP-a, a u ovom trenutku ne razmišljam o nekom drugom klubu – kazala nam je Sandra Frčo.

Iako na prvu bivša SDP-ovka i GLAS-ovka i nemaju što raditi s bivšim ‘domovincem’, prisjetimo li se nacionalno popularne koalicije BAJS-DP-SDP nakon prvog kruga lokalnih izbora u BBŽ, nameće se zaključak kako ni sličan Klub vijećnika u Skupštini uopće nije nemoguć.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!