Što su kontrolori HZZO-a otkrili u inspekcijama na području BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ako je vjerovati brojkama, Bilogorci nisu skloni muljanjima kad je riječ o bolovanjima. Prema podacima koje nam je ustupio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, kontrolori Zavoda prošle su godine na području Bjelovarsko –bilogorske županije proveli 247 redovnih kontrola privremene nesposobnosti za rad (PNR) i 84 kontrole PNR-a po zahtjevu poslodavca. Pritom je izrečena jedna ugovorna mjera opomene, jedna ugovorna mjera opomene s naplatom štete. te jedna ugovorna mjera opomene s novčanom kaznom.

-Na području Bjelovarsko –bilogorske županije u 2021. godini do sada su provedene 284 redovne kontrole PNR-a i 52 kontrole PNR-a po zahtjevu poslodavca. U jednoj kontroli PNR-a prema zahtjevu poslodavca izrečena je jedna ugovorna mjera opomene. U većini slučajeva, nepravilnosti koje su uočene odnosile su se na nepotpuno vođenje medicinske dokumentacije i nepridržavanje ugovornih obveza – navode HZZO-u.

Inače, na području cijele zemlje Ovlašteni djelatnici HZZO-a lani su proveli su ukupno 6.898 kontrola privremene nesposobnosti za rad među ugovornim subjektima HZZO-a i pritom pregledali 21.650 osiguranika te zaključili 5.309 privremenih nesposobnosti za rad ili 25 posto kontroliranih bolovanja.

Posebna povjerenstva za kontrolu bolovanja pregledala su 1.332 osiguranika i zaključila 560 privremene nesposobnosti za rad ili 42 posto kontroliranih bolovanja. Iz navedenog proizlazi kako je lani sveukupno pregledano 22.982 osiguranika i zaključeno 5.869 bolovanja ili 26 posto kontroliranih.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!