Bajs prozvao Hrebaka za podbačaj, ovaj mu poručio: Vi ste kralj trošenja proračunskog novca!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Odmah na početku točke Polugodišnjeg izvršenja proračuna Grada Bjelovara, Damir Bajs je bio jasan. – Klub koji ja zastupam bit će protiv ovog izvršenja proračuna koji je u prvih šest mjeseci podbacio za 28 posto. To je gotovo trećina manje prihoda nego što je bilo predviđeno. Najveći dio podbačaja, ali ne i jedini, su prihodi iz EU sredstava, umjesto 60 milijuna kuna, ostvareni su u 12 milijuna – rekao je Bajs.

Dario Hrebak Bajsu nije ostao dužan pa je prva stvar koju mi je „natrljao na nos“ bila gradnja nove zgrade OB Bjelovar te Glazbene škole odnosno oba projekta započeta za vrijeme Bajsove vladavine.

– Za dva tjedna ćemo otvoriti bolnicu. Baš me zanima kako će to izgledati kada vidimo kabel i žarulju jer je to jedino što ćemo tamo zateći. Možda da u toj bolnici koju ste nam ostavili napravimo skvoš ili teniski teren dok cjelokupna aparatura koja treba doći, dođe. Baš me zanima što će se dogoditi i s Glazbenom školom jer, koliko čujem, nisu projektirani ni obični klima uređaja. Baš me zanima kako će naši violinisti i gudači svirati u školi bez radijatora – rekao je Hrebak.

Podsjetio je Hrebak i na transparentnost Grada te Bajsa uputio na aplikaciju gdje se jasno može pogledati trošenje svake gradske kune.

– Stojim iza svake kune. Da, imamo problema, ali ne onoliko koliko vi tvrdite. Ali neka, roštiljajte nas, i trebate. No, ja nemam transparentnost trošenja novca u Županiji kako vi imate za Grad. Do kada god to nemamo, ne možemo razgovarati ravnopravno. Uostalom, vi ste kralj trošenja proračunskog novca – rekao je Hrebak Bajsu.

Uvijek možemo razgovarati o projektima Županije, no za to postoji mjesto, a to nije točka dnevnog reda ove sjednice, poručio je Bajs Hrebaku.

– Nemojte se ljutiti ako ja citiram vaše materijale u kojima jasno piše da imate 28 posto manje prihoda. Ne mogu reći da sam pogriješio čitajući vaše materijale – kazao je Bajs.

Nakon što je Hrebak priznao pogrešku i činjenicu da je „burno reagirao“, smirenijim tonom pojasnio je da tih 28 posto nije toliki podbačaj.

– Meni je bitno da mi pronađemo sredstava da to sve što imamo platimo, a nitko ne može reći da ne vidi da se radi u gradu. No, istina, jedan dio se neće izvršiti, kao što se i u Županiji nisu izvršila. Iskreno mi se lomimo plus minus četiri milijuna kuna. Do sada smo svaku godinu završili u plusu. Proračun će biti između 250 i 260 milijuna kuna, a svake godine rastemo. Priznajemo da nas aglomeracija guši i da je ovo jedan od najtežih rebalansa proračuna koji smo imali – poručio je Hrebak.

Iako se proračun nalazi u problemima, kada se došlo do šeste točke Izmjene i dopune Proračuna Grada Bjelovara za 2021. godinu, rebalans je uspješno izglasan. Ipak, kako je odmah i najavio, Damir Bajs glasao je protiv prijedloga polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna grada Bjelovara za 2021. godinu kao i za izmjenu i dopunu proračuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!