Lažu, Županijska uprava za ceste nije plaćala moju kampanju, Preskočil nikad to nije tražio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Temeljem naše objave pod naslovom „Novi skandal u ŽUC-u: S njihovog računa plaćana kampanja Damira Bajsa“, javio se njihov predsjednik Damir Bajs. Poslao je demanti koji prenosimo kako je napisan:

Damir Bajs Nezavisna lista ovim putem naznačuje da su troškovi izborne promidžbe lokalnih izbora za Župana i Županijsku skupštinu raspisani dana 14. travnja 2021. god.. Financijski izvještaji  kako za prvi tako i za drugi krug izbora prijavljeni su sukladno Zakonu o financiranju političke izborne promidžbe i referenduma u zakonskom roku  Županijskom izbornom povjerenstvu, te na iste nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Nakon toga, nadzor na financiranju izborne promidžbe izvršilo je i Državno izborno povjerenstvo te također nisu pronađene nepravilnosti u financiranju izborne kampanje.

Napominjemo, tijekom izborne kampanje niti jedan trošak nije teretio Županijsku upravu za ceste.

Suprotno izjavi v.d. ravnateljice Nataše Koronc, nikada nije izvršeno plaćanje medijske promocije u svrhu izborne kampanje od strane ŽUC-a, a niti je Mario Preskočil, tadašnji predsjednik Upravnog vijeća dao ikada bilo kakav nalog za takvo plaćanje.

O stanju ŽUC-a govori činjenica da je nakon izbora dogovoren set radova u vrijednosti u cca 4 mil. kuna. Projekti su odobreni od strane v.d. ravnateljice i uz znanje župana Marka Marušića, a što ne bi bilo moguće da je ŽUC u financijskoj situaciji koja onemogućuje preuzimanje novih obveza, jer bi se time kršio Zakon na koji se i sama ravnateljica poziva, stoji na kraju priopćenja koje potpisuje Damir Bajs, Nezavisna lista.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!