Novi skandal u ŽUC-u: S njihovog računa plaćana kampanja Damira Bajsa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nataša Koronc, v.d. ravnateljica Županijske uprave za ceste na pitanje vijećnika Štefovića (HDZ) je li točno da su tijekom kampanje s njihovog računa na nalog tajnika stranke Damir Bajs nezavisna lista Marija Prskočila plaćane medijske promidžbene usluge, izjavila je da je to točno i da za to postoje dokazi.

Nataša Koronc

Vijećnici su u nastavku 3. sjednice Županijske skupštine primijetili da su brojne županijske tvrtke u izbornoj godini znatno povećale planirana sredstva za informiranje i promidžbu pa sumnjaju na nezakonito financiranje predizborne kampanje s računa javnih poduzeća.

Tvrtku koja je u gubitku 27 milijuna kuna očekuje očito nadzor, revizija poslovanja i istraga jer postoje opravdane indicije da je u trošenju javnog novca bilo kršenja zakona. O tome da je podnesen optužni prijedlog protiv bivšeg ravnatelja za protuzakonito trošenje oko 4 milijuna kuna već smo pisali.

Na hrabrosti ravnateljici Koronc čestitao je i župan Marko Marušić koji je s govornice poručio da zna kako nije bilo lako sjesti u tu užarenu fotelju i iznijeti istinu. Za Marušića je ŽUC samo djelić lošeg gospodarenja za koje netko mora odgovarati.

Rekao je da iz temelja mijenja način rada u Županiji i u svim ustanovama. – Ako smo narikače zato što pričamo kako se trošio javni novac, onda to jesam. Na pozive da napokon počnemo raditi odgovaram da sam to davno počeo. Na prošloj sjednici nisam bio jer je u isto vrijeme bio sastanak s ključnim ljudima hrvatske Vlade bez čije pomoći bi teško izašli iz ove situacije, rekao je župan Marušić posredno odgovorivši svom prethodniku na kritike sa sjednice u petak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!