Imam dokaze koji otkrivaju po čijem se nalogu plaćalo medijima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sve što sam rekla za govornicom Županijske skupštine o poslovanju Županijske uprave za ceste je istina i za sve imam dokaze, tvrdi Nataša Koronc, v.d. ravnateljica ŽUC-a od kolovoza ove godine. Reakcija je to na priopćenje Damira Bajsa u kojem on tvrdi da „nikada nije izvršeno plaćanje medijske promocije u svrhu izborne kampanje od strane ŽUC-a, a niti je Mario Preskočil, tadašnji predsjednik Upravnog vijeća dao ikada bilo kakav nalog za takvo plaćanje.“

-ŽUC je u izbornoj godini izmijenio plan poslovanja i iznos za medijske usluge i promidžbu podignuo sa 64 tisuće na 217 tisuća kuna. Ne znam otkud tako povećana potreba za medijskim informiranjem, pita se Nataša Koronc i dodaje da je najveći iznos išao na račun jednog nakladnika i to bez ikakvog kriterija. Također demantira i navod da Preskočil nije davao naloge za plaćanje tadašnjem ravnatelju Mladenu Marušiću. – Imam dokaz da je Preskočil to tražio i sam poslao račun za plaćanje!, odlučna je istjerati istinu nova ravnateljica.

Mario Preskočil pojavljuje se u ulozi tajnika stranke Damir Bajs nezavisna lista, ali i predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a.

-Kada sam upozoravala na nepravilnosti i nezakonitosti, primjerice posudbu od gotovo milijun kuna i korištenje ŽUC-a kao bankomata, prijetili su mi otkazom i dobivala sam opomene pred otkaz, kaže Koronc.

Nataša se osvrnula i na Bajsovu tvrdnju „da je nakon izbora dogovoren set radova u vrijednosti u cca 4 mil. kuna. Projekti su odobreni od strane v.d. ravnateljice i uz znanje župana Marka Marušića, a što ne bi bilo moguće da je ŽUC u financijskoj situaciji koja onemogućuje preuzimanje novih obveza.“

-Svi ti „projekti“ zaključeni su u vrijeme vladavine Damira Bajsa što se jasno vidi iz datuma kad su natječaji raspisani. Po stupanju na dužnost 1. kolovoza zatekli su me zaključeni ugovori koje nisam mogla raskinuti, izvođači su bili uvedeni u posao, imenovani nadzorni inženjeri (opet vanjski suradnici)… Nisam željela stvarati nove financijske gubitke jer bi se u tom slučaju na teret ŽUC-a moglo naplatiti do 100 tisuća kuna kazne, a bila bi kažnjena i odgovorna osoba u tvrtki kaznom od pet do 20 tisuća kuna, objašnjava Koronc.

Dodaje i da ima podatke o protuzakonitim radovima izvanrednog održavanja cesta tijekom predizborne kampanje, ali o tome drugom zgodom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!