Pa Vi tražite od mene da utječem na pravosuđe i trgujem utjecajem!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski vrt bio je jedna od aktualnih tema na jučerašnjem Bjelovarskom vijeću, a rasprava se nastavila i kasnije na društvenim mrežama. Podsjetimo, jučer je vijećnica Centra Danijela Hajdinjak Prihić predložila da se taj, danas zapušteni kompleks obnovi kroz projekt koji bi se financirao iz ITU mehanizma. Gradonačelnik Hrebak se složio s tom idejom, no podsjetio je kako za to još uvijek nisu stvoreni uvjeti, s obzirom da se pitanje imovinsko-pravnih odnosa već godinama rješava na sudu. U Gradu se nadaju kako bi spor uskoro trebao biti završen, zemlja pripasti državi koja bi potom zemlju mogla darovati Gradu.

U raspravu na tu temu na društvenim mrežama uključila se bivša zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan, koja nije propustila priliku da ‘bocne’ Hrebaka.

-Pitanje Bjelovarskog vrta i čekanje da to državno zemljište pripadne Bjelovaru staro je godinama. Bilo je vremena i u prošle četiri godine mandata istog gradonačelnika da se to riješi. I tada je obećano, ali bez obzira što gradonačelnik podržava HDZ-ovu većinu u Saboru, do sada nije ishodio ništa. Obećanja, dobra volja i milostivost prema oporbi uglavnom su još na krilima pobjede na izborima. Vidjet ćemo hoće li to doista biti ispunjeno ili kao i do sada samo još jedno prazno obećanje – napisala je Hribljan.

Nije trebalo dugo čekati na Hrebakov odgovor.

-Ponekad si pomislim je li s Vama sve u redu, nemojte se ljutiti. Oko Bjelovarskog vrta traje još uvijek sudski postupak, a vi želite da ja preko HDZ-a i Vlade utječem na rješavanje tog spora!? Na pravosuđe da utječem. Osim što se radi o pravosuđu, postoji i kazneno djelo koje se zove trgovanje utjecajem. Da ja ishodim nešto u pravosudnom postupku, pa to je nešto na rubu pameti. Ako ste takve stavove imali obnašajući dužnost zamjenice župana, ni ne čudi me da nam je županija ostavljena u takvom rasulu. Gospođo Hribljan, kad svi postupci konačno završe, mi ćemo biti spremni poduzeti sve ZAKONITE radnje da preuzmemo tu zemlju. Do tada ću se boriti svim snagama da nitko pa niti HDZ, Bojana Hribljan ili ja osobno možemo ikako utjecati na pravosuđe koliko god ono sporo bilo. Sporost pravosuđa se može riješiti jedino kvalitetnijim zakonima – poručio je Hrebak političkoj oponentici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!