Gradski oci na korzu žele unificirane terase koje nisu nimalo jeftine. Tko će ih platiti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – ‘Bjelovar ima najljepši park, a uskoro će imati i najljepši korzo u zemlji’, ambiciozno je najavio bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić. U to ljepše novo ruho gradske šetnice bi se nakon završetka aglomeracije uključiti trebali i ugostitelji. Brajdić naime najavljuje unificiran, odnosno gotovo unificiran izgled njihovih terasa.

-Uključili smo i konzervatore i terase će za razliku od sada biti naslonjene na sami objekt. Konzervatori su to dozvolili i većina terasa će izgledati približno jednako, međutim tamo gdje nema prostora naravno da neće moći biti ista terasa – tumači Brajdić.

Grad to neće uvjetovati, ali je jednak izgled poželjan, kaže Brajdić koji više detalja ipak ne želi otkrivati. Što na najavljeno uljepšavanje kažu ugostitelji?

-Ugostitelji su spremni poduzeti sve što je u njihovoj moći da grad bude ljepši. Svima je u interesu ljepši i bolji grad – kaže predstavnik ugostitelja Srećko Koljić.

No, taj ljepši grad će ugostiteljima na korzu iz džepa izbiti u prosjeku 200 tisuća kuna koliko treba za prilagođavanje terasa.

-Potrebne su nove tende, terase će biti ostakljene i imat će ljepši ugođaj – navodi novine Koljić.

Hoće li Grad financijski pomoći tom ugođaju za sada se ne zna, ali ugostitelji se s obzirom na dosadašnju dobru suradnju tome nadaju. Podjednake terase nisu jedina novost koja Bjelovarčane čeka na korzu nakon završetka aglomeracije. Brajdić naime najavljuje uvođenje reda.

-Neće više biti vožnje po korzu tko se kada sjeti i gdje se sjeti – jasan je Brajdić.

Kako bi se vožnji na korzu stalo na kraj kontrole će, najavljuje Brajdić, biti češće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!