Županijski SDP ostao bez prvog čovjeka, odgađaju se unutarstranački izbori

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Damir Đuran više nije član SDP-a. Njegova ispisnica na Iblerov trgu u Zagrebu stigla je jučer.

-Kod mene je došlo do određenog zasićenja, a nedavna događanja u stranci, vezana uz izbacivanje članova, samo su ubrzala odluku da napustim SDP – kazao nam je Đuran, koji je posljednjih nekoliko mjeseci kao povjerenik vodio županijsku organizaciju u BBŽ. Kao i većina drugih SDP-ovaca koji su nezadovoljnim načinom na koji stranku vodi Peđa Grbin, i Đuran ponavlja istu mantru.

-To nije SDP u koji sam se učlanio prije 23 godine. Shvatio sam ovih dana da, kad bi me netko pitao zašto dati glas toj stranci, ne bih znao odgovoriti. Zato sam odlučio otići – kaže Đuran, dodajući kako se na isto sprema i velik broj drugih SDP-ovaca iz BBŽ. Samo iz njegove čazmanske organizacije, tvrdi, otići će 50-ak od ukupno 130 članova.

-Odlazak je najavio i velik broj članova iz Garešnice i Grubišnog Polja – kaže Đuran.

Neslužbeno doznajemo kako bi sutra ili početkom idućeg tjedna trebala biti održana konferencija za medije na kojoj će dio članova objasniti zbog čega napušta stranku.

U međuvremenu u središnjici SDP-a poprilično opuštena atmosfera i čini se kako ih najave izlazaka iz stranke ne brinu previše.

-Neki su se odlasci dogodili. Mi razgovaramo s ljudima, objašnjavamo im situaciju, da ima prostora za političko djelovanje za svakoga, ali odlazak iz stranke je odluka pojedinca. To nije masovno kako se na prvi pogled u nekim medijima čini. Velika većina, dominantan dio SDP-a je tu – kazao je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva šef stranke Peđa Grbin. To potvrđuje i glavni tajnik stranke Vedran Babić koji je objasnio daljnju proceduru oko situacije u BBŽ.

-Glavni odbor stranke će na idućoj sjednici imenovati novog povjerenika za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Naime, Predsjedništvo je ovlašteno imenovati povjerenike samo za gradske i općinske organizacije, dok je za županijske zadužen Glavni odbor. Jučer je na Predsjedništvu imenovan povjerenik za bjelovarsku organizaciju, riječ je o Vedranu Smešnjaku – otkriva Babić, dodajući i kako je sinoć donesena odluka da se unutarstranački izbori u BBŽ, koji su trebali biti održani 27. studenog, odgađaju do daljnjeg.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!