Javilo se četvero kandidata za fotelju županijskog vatrogasnog zapovjednika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na ponovljeni natječaj za zapovjednika Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije pristigle su četiri zamolbe. Kako doznajemo, uz Darka Despota, zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar, i šefa predavačkih vatrogasaca Darka Lovrića, koji su se javili i na prvi natječaj koji je poništen, no novi su pristigle još dvije zamolbe. Poslali su ih Silvije Galić, voditelj smjene u JVP Bjelovar, te Josip Heger, zapovjednik JVP Čazma.

Tročlano povjerenstvo županijske Vatrogasne zajednica razmotrit će sve zamolbe kako bi utvrdilo koji kandidati zadovoljavaju uvjete natječaja, a eventualni prijedlog za novog vatrogasnog zapovjednika poslat će na odobrenje glavnom vatrogasnom zapovjedniku Hrvatske Slavku Tucakoviću. Riječ je, kako doznajemo, tek o formalnosti jer glavni zapovjednik najčešće potvrđuje prijedloge s lokalne razine. Nakon te potvrde, konačno imenovanje treba provesti župan, u ovom slučaju Marko Marušić.

-Župan može i odbiti imenovanje predloženog kandidata, no to onda mora obrazložiti. U tom slučaju, ako je na natječaj stiglo više prijava, povjerenstvo za zapovjednika predlaže drugog najboljeg kandidata koji prolazi cijelu proceduru iz početka – pojasnio nam je postupak predsjednik Vatrogasne zajednice Silvestar Štefović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!