Najbolji kirurg ili ‘doktor smrt’ radit će i nakon 65. godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Je li dr. Davorin Diklić najbolji bjelovarski kirurg ili je najgori, pače, „doktor smrt“ kako su ga prozvali neki mediji tijekom sudskog spora koji se vodio zbog 10 sumnjivih smrti njegovih pacijenata?

Ako je suditi prema pacijentima koji na internetu ocjenjuju liječnike, ima čistu peticu i komentari su samo puni pohvala. Ako je pak po tužiteljstvu, tijekom procesa koji se mora ponoviti, ne bi smio raditi svoj posao. Naime, Diklić je oslobođen u procesu za smrtne ishode 10 pacijenata i dvoje kojima se stanje pogoršalo zbog nesavjesnog liječenja, ali je viši sud u Zagrebu vratio suđenje na početak.

Sve najbolje o svom kirurgu misli i bivši ravnatelj Allouch koji je tražio dopuštenje da Diklić može raditi i nakon 65. godine i tu molbu uslišilo je Upravno vijeće bjelovarske bolnice, ali i Beroševo Ministarstvo.

Naravno da se nitko unaprijed ne može proglasiti krivim, to može samo sud u pravednom procesu, pa se tako kirurg Diklić može smatrati nevinim do pravomoćne presude. Može i dalje raditi svoj posao jer očito zahtjev tužiteljstva nije uvažen.

Višegodišnji sudski proces bio je zatvoren za javnost i nema puno detalja iz sudnice osim optužnice koja ima uznemirujući sadržaj. Javnosti se svojevremeno obratio u velikom intervjuu i sam Diklić koji je rekao da je među kirurzima koji radi najviše, koji se prima i najtežih slučajeva pa se ponekad dogode i loši ishodi. Naglasio je da je borac i da ne odustaje i dok postoji i najmanja šansa za spas pacijenta.

Nije tajna da međusobni odnosi u bolnici, a i na kirurgiji nisu najbolji, da postoje klanovi i podmetanja pa pojedine liječnike dio kolega veliča, a drugi ocjenjuju kao bahate i nestručne.

Bilo kako bilo, dr. Diklić ima dopuštenje za rad i nakon 65. godine i može se samo nadati još jednoj oslobađajućoj presudi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!