Skupština direktorima odbije izvješća pa umjesto kazne dobiju – ništa!?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine pred županijske vijećnike trebali su stati direktori i ravnatelji svih županijskih tvrtki i ustanova kako bi izvijestili o poslovanju u prošloj godini. Većina nije izašla, već su odluke o prihvaćanju odnosno neprihvaćanju informacija o poslovanju prenijeli predsjednici županijskih Odbora koji su trebali detaljno proći kroz sva izvješća. Na neki način je to i opravdano, s obzirom da su nakon promjene županijske vlasti skoro sve tvrtke i ustanove dobile nove šefove koji s poslovanjem u prošloj godini i nemaju puno veze. Kako većina informacija o poslovanju nije prihvaćena, mnogi su se upitali kakve to posljedice za sobom povlači. Nikakve, protumačili su nam u županijskom Upravnom odjelu za zajedničke i pravne poslove.

-Neprihvaćanje informacija o radu županijskih ustanova i tvrtki na sjednici Županijske skupštine, samo po sebi ne povlači sankcije za te ustanove i tvrtke i njihove ravnatelje ili direktore. Ono izražava stav predstavničkog tijela o načinu rada i funkcioniranju određene ustanove i tvrtke – stoji u odgovoru na naš upit.

Osim većine izvješća o radu, Županijska skupština nije prihvatila niti polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za 2021. godinu. Iako su se odmah nakon sjednice u kuloarima pojavile tvrdnje kako bi zbog toga na vrata Županije mogla pokucati inspekcija Ministarstva financija, nit od toga, čini se, neće biti ništa.

-Iako je polugodišnje Izvješće o izvršenju županijskog proračuna potpisao župan Marko Marušić, jer drukčije i ne može biti, neprihvaćanje izvješća ne podrazumijeva izvanredna postupanja već jasno izražava stav predstavničkog tijela o načinu planiranja i trošenja proračunskog novca u tom razdoblju. Podsjećamo, riječ je o odgovornosti bivšeg župana Damira Bajsa – poručili su iz Županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!