Korona u Domu za starije, zaraženi korisnici i zaposlenici. Većina zaposlenih nije cijepljena!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svakog dana broj novozaraženih koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u dvoznamenkastom je ili čak troznamenkastom obliku. Stoga ne čudi da se koronavirus zavukao i u najveći županijski dom, Dom za starije i nemoćne osobe Bjelovar. Ravnateljica Jasmina Radojčić rekla nam je da je u novom valu zaraženo 18 korisnika od kojih je još desetak bolesno. zaraženo je i deset njegovatelja.

– Što se tiče korisnika, svi su cijepljeni dok većina zaraženih njegovatelja nije cijepljena. No, moram reći da je sve pod kontrolom. Zaražene korisnike smo izolirali, zatvorili smo jedno krilo doma te im se nosi hrana po sobama. Nitko nije umro od korone, blagi su jako simptomi, čak i kod onih najstarijih korisnika – rekla je Radojčić.

Ravnateljica Doma Jasmina Radojčić

Priznaje ravnateljica da se zbog zaraženih njegovatelja posao pokriva na teži način, ali, kako kaže, snalaze se.

– Ako se još netko razboli, onda baš I ne bude dobro. No, onda ćemo se snalaziti na način da ćemo nekoga uzeti na određeno vrijeme. Jasno je da je moja dužnost kao ravnateljice da osiguram normalno funkcioniranje doma, bez obzira na broj zaraženih – dodaje.

Osnovne usluge Doma za starije poput prehrane i njege idu dalje, dok se stručni rad u smislu terapeuta i sličnog stavio pod “samo nužno”.

– Izbjegavamo bilo kakve veće aktivnosti kako se koronavirus ne bi širio unutar ustanove. Glavna sestra Marija Šola sve drži pod kontrolom – zaključuje ravnateljica. 

Osim u Domu u Paljetkovoj, zaraženih koronavirusom, kako doznajemo, ima i u drugim domovima za starije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!