Patrik (11) je dvostruki prvak države u kuglanju, a svemu je kumovao jedan odlazak na šišanje!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Patrik Dedić, 11-godišnji je mladi kuglač iz Bjelovara koji je od čistog pokušaja da kugla došao do brojih titula s kojima se danas itekako može pohvaliti. Član je Kuglačkog kluba “Bjelovar” u kojem redovito trenira i postaje sve bolji. U razgovoru nam je rekao da mu se kuglanje svidjelo “na prvu”.

– Otišao sam s tatom na prvi trening, on me zapravo i potaknuo da se bavim kuglanjem. Mislim da smo svratili do kuglane kada sam se išao šišati, to je bilo prije šest godina. Nitko me posebno prije nije trenirao, već je za sve zaslužan moj trener Dario Blaško. Zahvalan sam mu za to – rekao je Patrik.

Od odlaska na šišanje do državnog prvaka, tako je simpatična ispala Patrikova priča.

– Volim kuglanje jer osim samog sporta, upoznao sam puno prijatelja. Treniram dva puta tjedno. Htio bih da treninga bude još više, no zbog škole se bojim da ne bi sve stizao – kaže.

I dalje, pohvalno je što i ovako Patrik sve stiže, a pohvalno je ono što posebno treba još jednom naglasiti. Patrik je dvostruki državni prvak! 

– Ta mi titula znači jako puno jer prije sam mislio da nikada neću ništa biti u kuglanju, a sada sam i viceprvak i dvostruki prvak države – kaže Patrik.

Osim što su se prije natjecanja Patrik i njegov trener još intenzivnije pripremali za natjecanje, bilo je tu i dobrog poučnog razgovora.

– Kada kombijem idemo na natjecanja, uvijek pričamo na koji način da bacimo kuglu i što više čunjeva srušimo. Inače kuglamo 90 ili 120 bacanja, ovisi tko koliko može, ja uvijek kuglam 120 prije natjecanja – rekao je.

Vrlo pohvalna stvar kod kuglanja u Bjelovaru je što je ono besplatno.

– Mojim roditeljima je to super kao i meni. Inače, primjerice u nogometu je oprema jako skupa, dok je u kuglanju sve free – priča Patrik.

Nedavno je uređena i kuglačka dvorana.

– Kuglana je sada super jer prije nam kugle nisu išle ravno u čunjeve nego se motala. Sada kugle idu ravno što je odlično za treninge – kaže.

– Mojim prijateljima, ali i ostaloj djeci preporučam da dođu na trening kuglanja i upoznaju se s tim sportom jer, tko zna, možda im se svidi – zaključuje Patrik.

Koliko je Patrik doista ambiciozan i stvoren za kuglanje, potvrdio je njegov trener Dario Blaško.

– Jako sam zadovoljan Patrikom. Redovito dolazi na trening, sluša, ima prirodno urođene radnje potrebne za kuglanje. Slobodno možemo reći da je dijete prirodno talentirano za taj sport – zaključuje Blaško.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!