Koliko će na kraju stajati novi nogometni stadion na Logoru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar je jedini grad u Hrvatskoj koji gradi čak dva nogometna stadiona, jedan za NK Bjelovar na Logoru i drugi u Ždralovima, ponosno je izjavio Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik kojem je u goste stigao Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Kustić je prvo razgovarao sa Slavkom Prišćanom, predsjednikom Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i dopredsjednikom HNS-a i bio je vidno impresioniran postavljenom umjetnom travom i poodmaklim radovima na novom stadionu. – Naš je posao pomoći klubovima u cijeloj Hrvatskoj i to činimo preko županijskih saveza. Kako priljev novca ovisi jedino o rezultatima naše reprezentacije, plasmanom u Katar dobili bismo znatna sredstva koja poslije ulažemo u klubove, rekao je.

Na pitanje hoće li ispuniti obećanje svog prethodnika Šukera o uplati 17, milijuna kuna za stadione, Kustić je rekao da ne može odgovarati za tuđa obećanja, ali da je već HNS Županijskom savezu uplatio 1,1 milijun kuna za infrastrukturu.

Prišćan je podsjetio da su osim tog iznosa već primili od HNS-a dodatnih 600 tisuća kuna i da rade na strategiji razvitka nogometa u županiji te da će taj novac najviše otići za gradnju igrališta s umjetnom travom i to u Daruvaru i Grubišnom Polju pa onda i drugima. Također je dodao da neprekidno lobira za županijski nogomet i da ne isključuje nove uplate.

Gradski stadion na Logoru, odnosno na Poljani dr. Franje Tuđmana, gradi se isključivo novcem grada Bjelovara i financijska je konstrukcija završena. Hrebak je rekao da je teren plaćen 4,5 milijuna kuna, a novi stadion stajat će 22 milijuna. Pozvao je HNS, ali i druge donatore da pomognu Ždralovima kojima je Grad obećao 2,5 milijuna kuna za natjecanje. Na Logoru će biti više od 1000 sjedećih mjesta, 600 natkrivenih.

Župan Marko Marušić rekao je da ih gotove sve koji su danas nositelji vodećih dužnosti povezuje nogomet i da su se družili na travnjacima. Rekao je da podupire sve napore da se izgrade igrališta kako bi naša djeca imala najbolje uvjete za bavljenje sportom, posebno nogometom u kojem smo među vodećim nacijama na svijetu.

U HNS-u dodaju da će i dalje ulagati u infrastrukturu na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a uz to doprinijeti ulaganjima u stručne edukacije, koje će unaprijediti rad struke, primarno trenerske organizacije. Potonje sigurno neće biti problem jer upravo je Slavko Prišćan predsjednik komisije nogometnih trenera HNS-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!