Bivši kandidat za gradonačelnika izbačen iz stranke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Željko Held izbačen je iz Stranke umirovljenika. Dojučerašnjem predsjedniku županijske organizacije te stranke i jednom od najbližih suradnika bivšeg župana Damira Bajsa presudile su afere koje su u javnost isplivale ranije ove godine. Potvrdio nam je to predsjednik SU-a Lazar Grujić.

-Istina je, Predsjedništvo stranke donijelo je jednoglasnu odluku da se g. Held isključi iz stranke. Zaključili smo da je njegov krimen pretežak za našu stranku – kazao nam je Grujić, priznajući kako su nedavnoj odluci Predsjedništva kumovale i Heldove kritike na račun vodstva stranke. Bila je to kap koja je prelila čašu.

-Kritizirao je naš rad, istovremeno zaboravljajući na sve afere koje se u posljednje vrijeme vezuju uz njega. Predsjedništvo je na kraju zaključilo da je isključenje najbolje rješenje. G. Heldu želimo sve najbolje i uspjeh u životu, no kao stranka koja se zalaže za nultu stopu tolerancije prema kriminalu, jednostavno više ne možemo surađivati s njim – dodaje Grujić.

Željko Held

Podsjetimo, ovoga proljeća javnost je doznala kako je Željko Held pravomoćno osuđen zbog neovlaštenog prijevoza stotinjak kilograma duhana. Posljednjih mjeseci je pak pod povećalom javnosti zbog provedbe europskog projekta u sklopu kojega ne isplaćuje na vrijeme plaće zaposlenima. Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađerih prozivao ga je upravo zbog tog projekta, tvrdeći kako nagovara korisnike i zaposlenike sličnog gradskog programa da prijeđu k njemu. Sve to Helda nije spriječilo da se na prošlim lokalnim izborima kandidira za gradonačelnika Grubišnog Polja. Sve to očito je bilo previše za njegove stranačke kolege.

Osim što je Stranka umirovljenika izbacila Željka Helda, raspuštene su i sve organizacije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Za povjerenika županijske organizacije imenovan je Garešničanin Siniša Glavaš, povratnik u stranku. Naime, Glavaš je svojedobno bio šef garešničke organizacije Stranke umirovljenika, a nakon toga član BUZ-a. Nedavno je raskrstio s i s tom strankom te na lokalnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Garešnice.

-G. Glavaš je dobio rok od 90 dana da pokuša posložiti stvari u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – kazao nam je Grujić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!