Cijena ulja skočila je nebu pod oblake, je li rješenje – u mesnici?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ulje ili mast, vječita dilema. Nutricionistički trendovi mijenjaju se svakih nekoliko godina, stručnjaci za hranu neko vrijeme savjetuju  konzumaciju ulja, a onda se sve promijeni pa je opet mast zdrava. Povratak namirnici koju su nekad svakodnevno u svojim kuhinjama koristile naše bake ubrzao je ovih dana vrtoglavi rast cijena ulja. U pojedinim trgovačkim centrima cijena litre najobičnijeg suncokretovog ulja porasla je i do 17 kuna. Stoga su mnogi, u želji da uštede, posegnuli za – mašću.

Da je potražnja ovih dana povećana, potvrdili su nam u bjelovarskoj mesnici Ravlić.

– Potražnja masti je povećana, a i cijena je malo skočila budući da je sad mast, barem tako stručnjaci kažu, daleko zdravija od ulja. Cijena masti kod nas je je 15,90 po kilogramu a prije je bila desetak kuna. Ljudi je bez obzira na to sad kupuju više, budući da je mast zdravija – kazala nam je Božica Nekoksa iz mesnice Ravlić.

I dok kod Ravlića s mašću trže na veliko, u susjednoj mesnici Šiki kažu nam kako potražnja nije pretjerano porasla.

– Mi uglavnom imamo stalne mušterije koje dolaze kod nas i koje su navikle na našu kvalitetu proizvoda, a zasad neko drastično povećanje stvarno nismo primijetili. Hoće li ga biti, vidjet ćemo – naveo je voditelj mesnice Šiki, Ivica Šikač. Cijenu kilograma masti nisu regulirali pa ona i dalje stoji 9,99 kuna po kilogramu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!