Hrebak: Za razliku od Zagreba, mi u svojim ustanovama nemamo problema s financiranjem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak održao je sastanak sa svim ravnateljima škola i vrtića kako bi, kaže, provjerio situaciju oko cijelog funkcioniranja školstva, a ne samo pandemije. Već prije samog sastanka, Hrebak je najavio da nikakvih problema ne bi trebalo biti.

– Grad Bjelovar sa svim svojim ustanovama nema problema s financijama kao što je slučaj u Zagrebu. Vjerujem da imamo sve potrebno kako bi se nastava normalno odvijala kao i rad s djecom u vrtićima. Želim još jednom naglasiti da ćemo i dalje investirati u školstvo pa tako pripremamo projekt gradnje takozvane VI. OŠ, a isto tako za vrtiće je u Nacionalnom planu oporavka osigurano 1,6 milijardi kuna – kaže Hrebak.

Dodao je gradonačelnik da je upravo završen i proračun Grada Bjelovara u kojem se ide s povećanjem plaća odgojiteljicama u vrtićima.

– Još davne 2011. godine smanjena im je plaća za pet posto, sada tu nepravdu ispravljamo. Osim toga, ide se sa snižavanjem cijena vrtića s 500 na 400 kuna – kaže.

Dario Hrebak


Osvrnuo se i na nepovoljnu pandemijsku situaciju.

– Koliko pratim situaciju, kod nas je još dobra u odnosu na eksploziju koja se dogodila u Zagrebu. Želimo na vrijeme reagirati, zato smo se i okupili na sastanku. Uz minimalne mjere za koje stvarno mislim da su u Bjelovaru, radili smo dosta ležerno i nismo imali neko značajnije probijanje virusa – rekao je Hrebak te još jednom pozvao građane na cijepljenje.

Martina Supančić, ravnateljica I. OŠ Bjelovar pohvalila je odličnu suradnji Grada sa školama.

– Kao i ranije, Grad osigurava redovito sredstva za normalno funkcioniranje škola što nam je jako bitno. Poznato je da škole imaju ili malo vlastitih sredstava ili nemaju uopće. Služamo Stožer i držimo se svih odluka – kaže Supančić.

Martina Supančić


Da su se polako priviknuli na situaciju, složila se i ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš.

– Nismo se zatvarali ni kada je bio lockdown, funkcioniramo normalno i pokrivamo sve svoje programe. Pokrivamo se iz naših sredstava, iako su neke cijene otišle gore poput promjene ambalaže s plastične na papirnatu – rekla je Lauš te podržala sjajnu vijest da se smanjuju cijene vrtića.

Anna Lauš

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!