Fakenews portali će vas zaboraviti kad se razbolite, o vama će se brinuti liječnici kojima se izruguju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas (u subotu) najgori je dan u Hrvatskoj od izbijanja pandemije covida-19. Danas su potvrđena 7094 nova slučaja zaraze što je rekordan broj od početka pandemije. Testirano je 15.498 osoba, a udio novozaraženih među testiranima je 45.77 posto.

Umrlo je 50 ljudi, najviše u ovom valu. U posljednja 24 sata cijepljene su 17.334 osobe. Posljednji su to alarmantni podaci nacionalnog stožera nakon prikupljenih izvješća iz svih županija.

Kako zbog crvenog alarma vlasti opetovano pozivaju na cijepljenje jer ono, za sada, jedino može zaštititi od teških komplikacija kod oboljelih i spriječiti smrtni ishod, pojačano djeluju i antivakseri koristeći sve društvene mreže koje su im dostupne.

Apsolutni je hit antivakserskih poruka bio lapsus Krunoslava Capaka kako je preminulo 25 posto necijepljenih. Reagirala je i hrvatska Vlada preko glasnogovornika Marka Milića:

“Portal Liberal.hr svjesno širi #fakenews zlorabeći očiti lapsus ravnatelja HZJZ – Hrvatski zavod za javno zdravstvo Capaka na današnjoj konferenciji za medije Stožera. Od jučerašnjih 6.923 novozaraženih, njih preko 74% nije bilo u potpunosti cijepljeno. Treba li podsjetiti i da je u mjesecu listopadu od ili s #COVID19 preminulo 578 osoba od kojih 75% nije bilo cijepljeno. A svih 22 preminulih u listopadu u dobi ispod 50 nije bilo cijepljeno.

Dakle, neljudski, neodgovorni i kukavički pokušaj #fakenews portala da se zbuni ljude u namjeri masovnog odvraćanja od cijepljenja.

Ne vjerujte lažima portala Liberal.hr! Sutra ako se zarazite, a niste se cijepili, ove neodgovorne koji obmanjuju o štetnosti cjepiva neće biti previše briga za vas, nego će o vama brinuti liječnici i epidemiolozi kojima se takvi i slični #fakenews portali svakodnevno izruguju”, napisao je Milić.

Dodajmo tome još neke relevantne podatke iz okruženja na dan 4. studenoga.

Irska ima 5 milijuna stanovnika

-procijepljenost 92,3 posto

– zabilježila je 3,024 nova slučaja zaraze

preminulih nije bilo.

 

Malta (441.500 stanovnika)

-procijepljenost 91,7

-37 novih slučajeva zaraze

bez preminulih.

 

U Portugalu (10,1 milijun stanovnika)

-procijepljenost 91,5

– 6.386 novih slučajeva

preminulo je 39 osoba.

 

Na Islandu (341 tisuća stanovnika)

-procijepljenost je 91,2

-1.220 zaraženih

jedna osoba je preminula.

 

Norveška (5,4 milijuna stanovnika)

-87,5 posto cijepljenog stanovništva

-zabilježila 1.534 novih slučajeva

jedna osoba je preminula.

 

U Hrvatskoj

-4 milijuna stanovnika

-52 posto cijepljenih

-gotovo 6.300 novozaraženih

preko 36 mrtvih.

Pametnome dosta, izbor dakle i dalje postoji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!