Bjelovarčanka tužila bolnicu zbog nebrige za oca, a sad bi njoj sud iz džepa mogao izbiti 330 tisuća kuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana odbio tužbeni zahtjev Bjelovarčanke koja je tražila da joj Opća bolnica isplati skoro 208 tisuća kuna i 6.500 eura sa zateznom kamatom jer je bjelovarske liječnike smatra odgovornim za teško zdravstveno stanje, a onda i smrt svoga oca kojeg su liječili. Umjesto toga, sud je odredio da ona bolnici nadoknadi trošak parničnog postupka u visini od 212.303,00 kuna te još 125.056,00 kuna liječniku koji je direktno sudjelovao u liječenju njezina oca.

Kako stoji u presudi, čitava priča započela je još u svibnju 2012. godine kada je tužiteljičin otac u bjelovarskoj bolnici hitno hospitaliziran zbog frakture desne potkoljenice. Operiran je 18. svibnja, tri dana nakon primitka, pri čemu je obavljena implantacija tzv. gamma čavla. U tužbi stoji kako se odmah nakon zahvata muškarac žalio na velike i neuobičajene bolove, no da nitko u bolnici tome nije pridavao pozornost. Stoga ga je obitelj 5. lipnja premjestila na liječenje bolnicu u Münchenu gdje je, stoji u tužbi, ustanovljena greška učinjena na operaciji u Bjelovaru. Konkretno, njemački liječnici su zaključili kako muškarcu implantirani čavao nije ugrađen na način da pričvrsti kost, već je postavljen pored kosti. U Münchenu je ponovno operiran te je upućen ne rehabilitaciju. Ubrzo nakon toga stanje mu se  pogoršalo, reanimiran je, a od rujan 2012. nalazio se na respiratoru i kisiku 24 sata dnevno. Kako je obitelj smatrala da je sve krenulo od postupka u bjelovarskoj bolnici i komplikacija zbog kojih je čovjek moramo mirovati, zbog čega mu je narušeno i fizičko i psihičko zdravlje, podigli su tužnu u srpnju 2015. Na žalost, prvotni tužitelj nije dočekao odluku suda jer je preminuo u listopadu 2016., a suditi se s bolnicom je nastavila njegova kćerka.

Ona je spor ovih dana izgubila jer je sud, među ostalim, prihvatio nalaz vještaka prema kojem je prvotni tužitelj nakon druge operacije u Münchenu iz bolnice otpušten u dobrom općem stanju. Drugim riječima, prema stanovištu suda, njegovo liječenje bilo je završeno u lipnju 2012.

Nadalje u odluci suda se navodi kako je otac tužiteljice tužbu podnio nakon proteka roka od tri godine od saznanja za štetu te je, prema Zakonu o obveznim odnosima, nastupila zastara tražbine naknade štete.

Na ovakvu odluku suda stranke se imaju pravo žaliti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!