Kako se međusobno dobro slažu humor, seks i vino

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Ups, što je ovo, reče nam jedna Slavonka na privremenom radu u Bjelovaru u kratkoj anketi na korzu listajući ovogodišnji Martinski kalendar Mladena Medaka Gage.

-A vaši bećarci, nekako mi se čini da bi pasali jedno uz drugo, odgovorili smo protupitanjem djevojci koja se smijuljila gledajući slike i čitajući duhovite dosjetke autora. – Na granici, ali idu zajedno, zaključila je i priznala da bi ga stavila na zid u klijeti. Ipak vino, erotika, seks pa i lascivnost idu zajedno.

Nitko od upitanih nije ga odbacio, nekima se svidio više, nekima manje, ali Hrvati imaju smisla za humor, osobito kad je „na granici“.

Riječ je o kalendaru koji izlazi već 40-ak godina, autor mu je bio Branko Medak, a nakon njegove smrti prije četiri godine, s njim je nastavio njegov sin Gaga. Mladi je Medak, vjerojatno najsvestraniji umjetnik/kreativac u gradu (pisac, pjevač, glumac, producent, slikar…) i ranije surađivao s ocem na tom poslu. Najviše kao tekstopisac i rimoklepac.

-Tatu su za kalendar inspirirale vezene krpe na kuhinjskim zidovima („Kuharice manje zbori…“) pa je došao na ideju napraviti martinski kalendar s erotiziranim sadržajem. Fina je granica između erotike, duhovitosti i vulgarnosti, ali sve ove godine nitko nam nije zamjerio, priča mladi Medak. Ove je godine otisnuo 2.500 primjeraka, dio je podijelio, a cijelu nakladu prodao još prije tri tjedna. Kalendari su najtraženiji u Podravini i Zagorju, ali i u bjelovarskom kraju, Moslavini pa i u Slavoniji.

Osim karikatura, na kalendaru je otisnut i posebno kreirani horoskop kojem je glavno obilježje – naravno seks.

Gaga je poznat i kao “biškup krstitelj vina”, međutim zbog pandemijskih uvjeta i ove su godine velika krštenja mošta odgođena pa ide samo na jednu gažu u Mađarsku. – Baš šteta jer za svaku godinu pripremim poseban program koji publika odlično prima. Humor i vino lijepo se nadopunjavaju, kaže Gaga kojem ideja za nove projekte ne nedostaje. Ali o tome, drugom zgodom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!