Bajs nije znao podnijeti amandman u skladu sa zakonom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sastavni dio državnog proračuna za 2021. godinu od danas je i stavka od 2.055.000 kuna za Opću bolnicu Bjelovar koju je u Hrvatskom saboru predložio saborski zastupnik Miro Totgergeli. Velika je to pomoć već u ovoj godini bolnici opterećenoj dugovima i golemim kreditima za izgradnju nove zgrade Opće bolnice, propćio je HDZ.

Zahvaljujemo predsjedniku Vlade Andreju Plenković na razumijevanju i pomoći koja je bolnici nužno potrebna nakon potpuno nerazumnog modela financiranja koji je usvojila prošla županijska vlast.

O kakvim se stručnjacima radi dovoljno svjedoči podatak da amandman bivšeg župana i diplomiranog pravnika Damira Bajsa kojim je tražio da se rebalansom državnog proračuna osigura 50 milijuna kuna za opremanje bolnice – nije ni stigao do Vlade RH već su ga stručne službe Hrvatskog sabora u startu “diskvalificirale” i proglasile nezakonitim. Naime, za Bajsov i dva amandmana Katarine Peović saborske su službe ustvrdile da nisu podneseni u skladu s čl. 38. Zakona o proračunu.

Dakle, ne samo da je g. Bajs megalomanski i lakonski tražio silne milijune koje za opremanje bolnice kao župan nije planirao, pa će zgrada mjesecima zjapiti prazna dok se to pitanje ne pokuša riješiti u dogovoru s Vladom RH, nego nije znao to ni zakonito napisati. Pametnom dosta, zaključuje se u priopćenju koje je potpisao Silvestar Štefović, tajnik Županijskog odbora HDZ-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!