Vlada dala bjelovarskoj bolnici financijsku injekciju spasa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na račun Opće bolnice Bjelovar do kraja godine sjest će dodatnih 2,055 milijuna kuna iz Ministarstva zdravstva koje je amandmanom na rebalans državnog proračuna tražio saborski zastupnik Miro Totgergeli. To je ujedno i jednini zastupnički amandman koji je Vlada prihvatila što nije ni čudo jer je stigao iz redova HDZ-a.

Kako je Totgergeli i prije upozoravao, zbog velikog kreditnog zaduženja za gradnju nove zgrade, OB Bjelovar se našla u teškoj financijskoj situaciji i taj novac pomoći će im u preživljavanju ove financijske godine.

Damir Bajs je tražio amandmanom da se za 50 milijuna kuna poveća stavka, odnosno pozicija Hitne intervencije na zgradama i opremi zdravstvenih ustanova, a da se taj iznos uzme s pozicije Administracija i upravljanje unutar Ministarstva zdravstva. Međutim, taj je zahtjev bio nerealan.

Vidjet ćemo kako će bjelovarska bolnica proći u proračunu za sljedeću godinu kada na otplatu stiže i drugi kredit od 100 milijuna kuna za kojeg bolnica, ali i Županija, nemaju novca.

Najviše amandmana na rebalans proračuna stiglo je od Katarine Peović iz Radničke fronte te Marije Selak Raspudić iz Mosta. Peovićka je preraspoređivala novac predviđen za kupnju vojnih zrakoplova i mirovine za pripadnike poražene hrvatske vojske u II. svjetskom ratu, a Raspudićka novac za obnovu voznog parka, međutim sve njihove prijedloge je Vlada odbacila.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!