Požar progutao automobile u dvorištu bjelovarskog Srpskog kulturnog centra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najmanje tri automobila izgorjela su u subotu navečer u velikom požaru koji je zahvatio garaže i pomoćnu zgradu u dvorištu Srpskog kulturnog centra u središtu Bjelovara.

Na terenu smo zatekli tri vatrogasna vozila i vatrogasce koji su još obuzdavali plamen koji se širio objektom.

-Ovo je moj automobil koji gori, rekao nam je kroz suze jedan od brojnih sugrađana koji su gledali kako vatra guta sve pred sobom. Želio je ostati anoniman.

O uzrocima požara ne znamo i nećemo doznati ništa prije dovršetka policijskih izvida. Je li požar podmetnut ili se radilo o samozapaljenju ili pak kvaru na instalacijama teško je unaprijed nagađati.

Policija je priopćila da je “13. studenog oko 18.55 sati u Bjelovaru, u Ulici Matice Hrvatske došlo je do požara dvorišnog objekta kojeg su koristili obližnji stanari, a kojom prilikom su izgorjele drvene garaže i šupa te dva osobna automobila koji su se nalazili parkirani u navedenim garažama. Požar su ugasili pripadnici javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Nastala materijalna šteta biti će naknadno utvrđena.

U tijeku je osiguranje mjesta događaja do sutra 14. studenog, kada će se u prijepodnevnim satima obaviti policijski očevid kojim će se točno utvrditi uzrok požara te vlasništvo izgorjelog objekta. 

Policija dodaje i da se u blizini mjesta događaja nalazi Srpski kulturni centar, koji nije zahvaćen požarom te se ne dovodi u vezu s požarom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!