Totgergeli optužio Milanovića da je puzajućim udarom ugrozio nacionalnu sigurnost i vojsku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Milanović je svojim prizemnim izričajem i uvredama, puzajućim udarom i pokušajem destabilizacije Vlade, doveo u pitanje nacionalnu sigurnost i vojsku, rekao je Miro Totgergeli, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik Županijskog odbora BBŽ.

Pokušaj oduzimanja zakonskih ovlasti ministru obrane Mariju Banožiću, koji mu je ravnopravan u mirnodopskim uvjetima, drastična je pogreška, Hrvatska vojska ne smije biti poligon sukobljavanja, rekao je Totgergeli.

Za novac koji je u rebalansku državnog proračuna osigurao za bjelovarsku bolnicu, rekao je da će pokriti zadnju ratu kredita koju bolnica inače ne bi mogla platiti.

Pohvalio je Plenkovićevu Vladu koja je u pandemijskoj krizi sačuvala radna mjesta i ostvarila rast treći u Europi pa onda dizanje rejtinga sa stabilnog u investicijski nije iznenađenje.

Kao glavni rizik još većeg razvitka naveo je slabu procjepljenost stanovništva koja može biti uzrok gospodarskog zastoja.

Posebno je naglasio četiri strateška projekta ove Vlade: završetak Pelješkog mosta čime je uspostavljena veza svih hrvatskih krajeva, ulazak u tzv. Schengenski sporazum kojim postajemo vanjska granica EU, uvođenje eura i ulazak eurozonu te nabavku 12 vojnih zrakoplova kojima će Hrvatska vojska postati respektabilni faktor u regiji.

Marko Marušić, bjelovarsko bilogorski župan, ponovio je ključne gospodarske pokazatelje koji daju nadu za brz oporavak i rast BDP-a do 9 posto, međutim, naglasio je važnost procijepljenosti za zdravlje nacije, ali i za gospodarstvo.

-Molim sve građane da se cijepe jer je to najbolja zaštita vas kao pojedinaca i društva, apelirao je Marušić naglasivši kako je ova kriza zemlju već stajala 40 milijardi kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!