Direktor Marinić: Ovo je posljednja šansa, dokapitalizacija ili ključ u bravu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Energovizija je iz Zagreba i Energo Đulovac dvije su tvrtke koje su poslale svoje ponude na obvezujući natječaj za dokapitalizaciju Vodoprivrede Daruvar, saznaje se iz izvora bliskog Nadzornom odboru te firme.

Robert Marinić, direktor Vodoprivrede, potvrdio nam je kako obje ponude ispunjavaju sve uvjete. Rekao je da je jedna čak izdašnija od traženih 15,8 milijuna kuna te najavljuje i značajne investicije. – Ovo nam je posljednja šansa!, naglašava direktor.

Predstavnici četiri tvrtke pojavili su se u Daruvaru i tražili svu dokumentaciju o poslovanju koju su i dobili. – Zašto su se pojavile samo dvije obvezujuće ponude, pitajte njih, kaže Marinić. Možda je razlog u uplati milijun kuna i bankovnoj garanciji?

Podsjetimo, Vodoprivreda je već gotovo dvije godine u predstečajnom postupku. Kako bi dokapitalizacija uopće bila moguća, trebalo je prvo postići dogovor s vjerovnicima. Dug Vodoprivrede prema vjerovnicima je oko 16,8 milijuna kuna, a ukupan minus čak 27 milijuna kuna. Plan koji je uprava uz Nadzorni odbor i većinskog vlasnika nudila vjerovnicima bio je jednak je za sve: jednokratna isplata 50 posto glavnice uz otpis preostalih 50 posto glavnice i otpis 100 posto kamata. I u tome su uspjeli pa se čeka potvrda Trgovačkog suda u Bjelovaru za obustavu postupka.

Dokapitalizacijom od najmanje 15,8 milijuna kuna, kako stoji u natječaju, odabrana tvrtka postat će vlasnik 51 posto dionica i moći će upravljati Vodoprivredom. Trenutačni većinski vlasnik, Bjelovarsko-bilogorska županija, pala bi na 28 posto.

U konačnici odluku o izboru tvrtke za dokapitalizaciju Vodoprivrede donijet će Županijska skupština BBŽ kao legitimni predstavnik većinskog vlasnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!