Županija u potrazi za još petero novih pročelnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić raspisao je natječaje za još pet pročelničkih mjesta u Županiji. U novom krugu potrage za čelnim ljudima ključnih resora traži se pročelnik Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove, potom za financije, za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti, tu je i natječaj za pročelnika za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode te za pročelnika za zdravstvo, demografiju i mlade.
Od kandidata se očekuje da su visokoškolovani, da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, organizacije sposobnosti i dr. Po završetku natječaja sretnike koji zadovoljavaju uvjete očekuje pismeno testiranje, a one koji točno riješe bar pola zadataka i razgovor s izbornom komisijom. Natječaj je otvoren do četvrtka, 18. studenoga.
Podsjetimo, u prvom krugu javnih natječaja za popunjavanje pročelničkih mjesta izabrano je četvero novih šefova upravnih odjela. Na čelo Kabineta župana stigla je Mirjana Posavac, resor društvenih djelatnosti i obrazovanja preuzela je Andrea Prugovečki Klepac, poslove državne uprave Zvjezdana Stella Horvatinčić, a poljoprivredu Zlatko Pavičić. Izuzev Pavičića, koji je član HDZ-a, svi ostali pročelnici su stranački neovisni, a župan Marušić je još na početku mandata naglašavao kako to ni neće biti presudno kod biranja rukovodećih kadrova. To se točnim pokazalo i prilikom odabira novih šefova županijskih tvrtki i ustanova, a hoće li se ta praksa nastaviti i s novim pročelnicima, znat ćemo uskoro.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!