Građani se osvijestili, svaki dan se u Bjelovaru cijepe stotine ljudi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je pri dnu nacionalne ljestvice procijepljenosti protiv koronavirusa, i to unatoč velikom odazivu građana na cijepljenje tijekom posljednjih nekoliko tjedana. No, odaziv je, po svemu sudeći, dobar i u drugim županijama, pa i dalje pomalo kaskamo za njima..

-Prema posljednjim podacima, u našoj je županiji prvom dozom cjepiva cijepljeno 53,4 posto odraslog stanovništva, a drugom 45,5 posto. Odaziv je odlična, samo proteklog vikenda cijepili smo tisuću građana, a svakog dana u Bjelovaru ih se cijepi 500 – kazao nam je v.d. ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vedran Trupac, dodajući kako su punktovi za cijepljenje otvoreni u svim županijskim ispostavama Zavoda.

Ipak, mnogi građani primili su tek prvu dozu cjepiva, a navode različite razloge zbog kojih to nisu učinili ranije.

-Neke od njih bilo je strah eventualnih nuspojava, drugi, uglavnom mlađi, uopće nisu razmatrali tu opciju jer su mislili da im zbog godina nije potrebna. No, uvođenje covid potvrda mnoge je potaknulo da to konačno učine – kaže Trupac.

Dodaje kako takvih ima i među zaposlenicima državnih i javnih službu koji od prošlog tjedna, ako nisu cijepljeni, moraju na testiranje kako bi uopće mogli doći na posao.

-Neki od njih su već nakon drugog testiranja zaključili da im je to komplicirano te su se odlučili cijepiti – kaže Trupac.

Tijekom prošlog tjedna u Zavodu je testirano preko 600 osoba, a evidentirano je desetak pozitivnih slučajeva. Iz Zavoda poručuju kako se nadaju da se nalazimo na vrhuncu novog vala epidemije te kako će u tjednima koji slijede zaraženih biti manje, a cijepljenih više.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!