Held se povlači sa scene i otkriva zašto želi ostati samo na čelu Matice umirovljenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Dosta mi je politike, povlačim se sa svih dužnosti i funkcija – otkrio je za naš portal Željko Held, donedavni predsjednik Stranke umirovljenika BBŽ i partner bivšeg župana Damira Bajsa. Heldova politička karijera krenula je nizbrdo uoči prošlih lokalnih izbora, kada se otkrilo da ima pravomoćnu presudu za neovlašteni prijevoz duhana. Damir Bajs tada mu je okrenuo leđa te se Held nije našao na njegovoj listi za Županijsku skupštinu. No, kao neovisni kandidat kandidirao se za gradonačelnika Grubišnog Polja te je osvojio 7,19 posto glasova, a ušao je i u Gradsko vijeće.

-Ne želim se više baviti politikom. Odlučio sam izaći iz Gradskog vijeća, dao sam ostavku na mjesto predsjednika Nogometnog kluba Bilogora ’91, a dao sam i ostavku na mjesto predsjednika Stranke umirovljenika BBŽ. Dakle, nije točno, kako je za Vaš portal kazao g. Lazar Grujić, da su oni mene izbacili. Ja sam im ostavku poslao osam dana prije skupštine na kojoj se održalo tobožnje izbacivanje – kaže Held.

Jedina dužnost koju želi još neko vrijeme zadržati je mjesto predsjednika županijske Matice umirovljenika, koju vodi posljednje četiri godine. Za to, kaže, ima vrlo konkretan razlog.

-Želim kraju privesti projekt „Za penziće Bjelovarsko-bilogorske županije“ koji Matica provodi u sklopu programa Zaželi. Znate već da smo imali problema s isplatom plaća ženama zaposlenima u sklopu projekta, no u međuvremenu smo osigurali kredit u jednoj poslovnoj banci, tako da bi preostala četiri mjeseca, koliko projekt traje, trebala proći bez problema. Prilikom rješavanja ovog problema za nas se založila i Županija, na čemu im iskreno zahvaljujem – kazao je Held.

Pojasnio je kako je on odgovorna osoba za projekt i zbog toga želi još voditi Maticu umirovljenika, bar dok projekt ne završi. Hoće li mu to poći za rukom, vidjet će se na izbornoj Skupštini Matice koja je zakazana za utorak u Bjelovaru. Protukandidatkinja za čelno mjesto mu je Đurđa Adlešič.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!