Đ. Adlešič: Za Heldovu pobjedu žrtvovano je stado janjaca!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ne smiruju se strasti nakon jučerašnje izborne Skupštine Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je dosadašnji predsjednik Željko Held osvojio novi mandat. Podsjetimo, nakon što su u prvom krugu glasovanja on i njegova protukandidatkinja Đurđa Adlešič dobili jednak broj glasova, svaki 24, a tri su listića proglašena nevažećima, održan je drugi krug u kojem je Held dobio 27 glasova.

-Đurđa je bila vrlo kvalitetan protivnik, s bogatim političkim iskustvom, a samim time i favorit u našem odmjeravanju snaga. No, ipak, se pokazalo da je većina delegata prepoznala moj rad u protekle četiri godine, zalaganje, povučena sredstva iz Europske unije i sve ostalo što sam činio te su mi ipak dali povjerenje. Zadovoljan sam zbog toga – kazao nam je Held.

S obzirom da je ranije kazao da se odlučio kandidirati samo da dovrši projekt Zaželi koji provodi udruga, upitno je hoće li na čelu Matice ostati cijeli mandat.

-Ne znam hoću li zbog zdravlja i obveza u obitelji moći odraditi cijeli mandat. Želja mi je završiti projekt ‘Za penziće BBŽ’ do kraja, da pokažem da mogu i znam. Riječ je o izvrsno vođenom projektu, uspjeli smo i financije stabilizirati kreditom. Vidjet ćemo što će biti do iduće Skupštine za godinu dana – kaže Held.

Komentirajući jučerašnju Skupštinu, Heldova protukandidatkinja Đurđa Adlešič pak naglašava kako se nije sama kandidirala, već su to učinile Matice Bjelovar i Daruvar.

-To su ljudi koji su željeli da se u županijsku Maticu željele uvesti red, više transparentnosti, aktivnosti koje se ne svode samo na zabave, kartanje i slično. Bila sam upozorena na mogućnost manipulacija, odnosno na situaciju u kojoj bih se mogla zateći kad se tamo uđe. Naravno da je bivšem i sadanjem predsjedniku stalo da nitko ne uđe unutra dok se projekti ne završe i da se ne zna što se ondje nalazi. No, to više nije moj problem. To je problem inspekcija koje će, s obzirom na neke podatke, sasvim sigurno morati zaroniti u rad Matice – kaže Adlešič.

Adlešič sumnja i u ispravnost glasovanja na izbornoj Skupštini. Iako je objavljeno da je u prvom krugu svatko dobio 24 glasa, ona tvrdi kako je ona dobila 25, ali da je naknadno netko na jednom od listića prekrižio Heldovo ime.

-Nakon toga je uslijedila pauza u kojoj su se rezultati promijenili. Palo je stado janjaca za takvu promjenu. Ja na taj način ne funkcioniram. Pomagat ću umirovljenicima ondje gdje me pozovu, a sa ovom ekipom ne želim imati posla – zaključuje Adlešič.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!