Bolnica opet traži ravnatelja, hoće li ostati dr. Fehir-Radanović

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Upravno vijeće Opće bolnice Bjelovar donijelo je u četvrtak odluku o raspisivanju natječaja za izbor ravnatelja te ustanove. Odluka će biti objavljena u Narodnim novinama idući tjedan, u srijedu, i rok za prijavu je 15 dana od tada, potvrdio nam je dr. Emanuel Modrić, predsjednik Upravnog vijeća.

Nakon što je prošli natječaj za ravnatelja bio poništen, a razlozi ostali nepoznati javnosti, Upravno vijeće odlučilo se za novi natječaj. Nije jasno želi li se time potvrditi mandat trenutačnoj v.d. ravnateljici dr. Ivanki Fehir-Radanović ili se traži neka druga osoba. Posve je pak sigurno da Upravno vijeće, ali i Županija kao vlasnik žele provjeriti kadrovski kapacitet za upravljanjem bolnicom.

Bude li potvrđena “stara” ravnateljica, bez prefiksa v.d. moći će samostalno upravljati ustanovom i donositi odluke koje joj dopušta statut bolnice, a one nisu male.

Ako je pak stav vlasnika kojeg predstavljaju članovi Upravnog vijeća birani od HSLS-a i HDZ-a da tu dužnost treba obnašati netko drugi, doznat ćemo za manje od tri tjedna. Naime, načelo župana Marka Marušića pri odabiru čelnih ljudi uvijek je do sada bilo: nitko nije unaprijed odabran, poziv je to svima koji smatraju da mogu taj posao dobro upravljati pa neka se jave. Taj je poziv upućen svima, kako onima iz Opće bolnice Bjelovar, tako i managerima izvan bolnice, kako onima iz Bjelovara i BBŽ, tako i onima izvan. Svakome tko na kraju donosi odluku cilj je birati između više kandidata, ako je moguće što kvalitetnijih kako bi to bile slatke brige.

Fehir-Radanović na čelu je bolnice od kraja kolovoza kada je s te dužnosti odstupio dr. Ali Allouch. Uživa veliki ugled kao pedijatrica, ali manje je poznat podatak da joj ni politika nije strana. Naime, krajem ‘90. bila je predsjednica Županijskog odbora Hrvatske pučke stranke Tomislava Merčepa. Tada je izjavila da je “politički fokus Hrvatske pučke stranke blagi desni centar. To znači da su ljevije i od SDP-a kada se radi o socijalnoj pravdi, a skroz desno kada se radi o nacionalnim interesima i vrijednostima Domovinskog rata”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!