Uskoro pada ‘prva lopata’ na izgradnji posljednje dionice brze ceste prema Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za najviše mjesec dana trebala bi biti izdana građevinska dozvola za posljednju dionicu brze ceste prema Bjelovara. Riječ je o 12 kilometara od Breze do Bjelovara, a u izgradnju će biti uloženo 246 milijuna kuna. Ubrzo nakon izdavanja građevinske dozvole može se očekivati i početak radova.

-Već su nas kontaktirali predstavnici izvođača radova vezano uz određene radove kod kojih im Grad možda može izaći u susret, kao što je primjerice, deponiranje zemlje nakon iskopa trase za cestu i slično – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, dodajući kako će manji dio radova započeti ubrzo nakon izdavanja građevinske dozvole, dok izgradnja u puni pogon kreće na proljeće. Iako se još radi na izvlaštenju pojedinih čestica preko kojih će cesta prolaziti, to, tumače u Gradu, nije prepreka za izdavanje dozvole i početak radova.

-Prema planu napreduje i izgradnja dionice brze ceste od Farkaševca do Breze u vrijednosti od 135 milijuna kuna, a trebala bi biti dovršena do prosinca 2022. – kaže Hrebak.

Brza cesta u Bjelovar bi trebala stići tijekom 2024., a nakon toga se nastaviti preko Virovitice, do Terezinog Polja, odnosno do mađarske granice.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!