Ravnateljica se pohvalila dizanjem kredita, a radnicima svejedno kasnile plaće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Kredit kao rješenje za sve probleme” – tako bismo mogli nazvati dramu koja će stati na kraj svim nedaćama koje su zahvatile Dom za starije Bjelovar. Podsjetimo, ravnateljica Jasmina Radojčić prošli nam je mjesec potvrdila da je Domu za starije odobren kredit u iznosu od 2,6 milijuna kuna na deset godina kojim će Dom uspjeti do kraja isplatiti troškove projekta energetske obnove.

Idealnu priču ovih je dana uzburkao slabiji vjetar od projekta energetske obnove, ali dovoljno hladan za zaposlenike Doma, kojima, navodno, za deseti mjesec kasni plaća. Navode smo odlučili provjeriti s ravnateljicom.

– Danas je isplaćena plaća za deseti mjesec. U zakonskom roku svaka plaća do sada je isplaćena, apsolutno svaka jer imali bismo velikih problema da plaće ne isplaćujemo na vrijeme. Uostalom, to se lako može i provjeriti. Iako plaća nešto malo kasni, isplaćena je u trajanju mjeseca pa problema nema – kaže ravnateljica.

Priznaje Radojčić da će sljedeći mjesec biti lakše jer narednih dana trebao bi sjesti navedeni kredit.

– Kada nam i kredit sjedne, riješit ćemo sve svoje muke. Idućih mjeseci onda bi nam se trebali i vratiti neki od iznosa koje smo sami uložili u projekt. Podsjećam da s 1. siječnja ponovno imamo i decentralizirana sredstva za 2022. godinu. Stoga nikakvih problema neće biti što se tiče isplate bilo čega – dodaje Radojčić.

Kredit će u Dom za starije donijeti i dodatni duh Božića jer, zahvaljujući njemu, zaposlenici bi trebali dobiti božićnice, ali i regres.

– Dobit će božićnice kao i uvijek. Apsolutno su sve uvijek dobili, i covid dodatak i sve ostalo. Osim regresa, jer bitnije je bilo platiti režije nego regres koji se nije imao od kuda platiti. No, čim sjedne dio kredita, što bi trebalo biti u petak, dobit će idući tjedan i regres. Nisam nikada nikome ostala dužna pa neću ni jednom radniku – zaključuje ravnateljica.

Čini se da bi onda drama ipak trebala imati sretan završetak, a kredit će kao jedan veliki božićni poklon stići u pravo vrijeme. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!