Prosvjednici protiv covid potvrda dobili Hrebakovo obećanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon četverosatne sjednice Gradskog vijeća gradonačelnika Daria Hrebaka i bjelovarske gradske vijećnike su pred kinom dočekali prosvjednici protiv covid potvrda. Uz transparente i povike “Ne damo vam djecu”, “Nećemo potvrde” i “Hoćemo slobodu”, jasno su dali do znanja da cjepivo protiv koronavirusa kod njih neće proći.

-Ja se pikao ne budem, jedino mrtav ili poslije 2023. kada zadnji testovi koji dolaze na EMA-u ne budu isporučeni. Možda – rekao je jedan od prosvjednika.

U buci povika i teza od onih da su političari redom cijepljeni vodom, a ne cjepivom, pa do toga da osobe cijepljene pravim cjepivom imaju pokrete očima poput robota, okupljeni Bjelovarčani i Bjelovarčanke su Hrebaku koji je ovoga puta izašao pred njih iznijeli svoje stav da su covid potvrde nepravedne i pravednije bi, kažu, bilo da se uvede lockdown za sve ili da se svi moraju testirati iako bi optimalno rješenje bilo da se sve zabrane povuku. Hrebak je okupljenima poručio da ni on nije najsretniji s covid potvrdama, ali da isto tako mora zastupati sve strane.

-Nisam oduševljen, ali između neugodnog i katastrofalnog sam izabrao neugodno. Nisam rekao da sam izabrao bajku – rekao je Hrebak.

Prosvjednicima je bjelovarski gradonačelnik rekao da mu se svi koji nemaju covid potvrdu mogu javiti te da će netko iz gradske uprave doći ispred zgrade kako bi mogli riješiti ono što trebaju u gradskoj upravi. To nije rješenje problema uzvraćaju prosvjednici koji traže javnu tribinu na kojoj će se čuti i stavovi onih znanstvenika koji nisu pobornici cijepljenja, ali i poručuju kako su na rubu pucanja.

-Znate li vi da ja zbog covid potvrda ne spavam deset dana? Ja ne mogu zaspati jer znam da kada to uđe u taj nelegitiman zakon da smo mi svi gotovi i da će biti ili se cijepi stotinu puta ili ne možeš živjeti ili odi na njivu i bori se mitraljezima kada dođu po tebe – ogorčeni su prosvjednici koji Hrebaku poručuju da se ugleda na Miru Bulja.

Bulj neću biti, poručio je Hrebak, ali i obećao:

-Neću glasati za obvezno cijepljenje. Uvijek sam kao liberal za pravo izbora i to je to, ali neće ovisiti o meni – rekao je Hrebak.

Prosvjednici će ga, kažu, držati za riječ, ali zajednički jezik ni nakon duge rasprave nisu pronašli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!