Smijenjena ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako je i najavljeno, na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, smijenjena je ravnateljica te ustanove Zlata Ileković Pejić. Ona će pak do izbora novog ravnatelja ostati na čelu Zavoda kao vršiteljica dužnosti ravnateljice.

-Sada slijedi raspisivanje natječaja za novog ravnatelja, vjerujem kako ćemo to obaviti u roku od idućih desetak dana – kazao nam je predsjednik Upravnog vijeća Zavoda Petar Tomić

Problema u Zavodu je više, kako doznajemo, od financijskih, preko otežanih uvjeta poslovanja u uvjetima pandemije, pa sve do narušenih međuljudskih odnosa. Glavni razlog za smjenu bilo je loše poslovanje, kaže Tomić.

-Kao i većina zdravstvenih ustanova, i Zavod za hitnu medicinu posluje s gubitkom, a situaciju su dodatno zakomplicirale tužbe zaposlenika zbog krivog obračuna plaća. Novi ravnatelj trebao bi riješiti te poslovne probleme, ali i međuljudske odnose koji nisu od jučer i koji postoje već neko vrijeme – kaže Tomić.

Upravo su loši odnosi među zaposlenicima jedan od glavnih razloga zbog kojih Upravno vijeće i nova županijska vlast drže kako bi najzdravije bilo da u sustav dođe netko neutralan, izvana, kako bi pokušao stvari dovesti u red.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!