Denis Hladiš otkrio svoje planove za bjelovarsku kulturnu ljepoticu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarskim Domom kulture koji je nakon obnove zasjao u novom ruhu će upravljati Kulturni i multimedijski centar koji je odnio prevagu nad Centrom za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, a gradonačelnik Dario Hrebak je novinarima jutros obrazložio svoj izbor. Gradskim vlasništvom može upravljati gradska ustanova, naglasio je Hrebak i dodao kako je izabran KMC, a na CUK zbog toga što je KMC i zamišljen kao centar kulture.

-Zamišljen je da objedinjuje kino i sve neke druge stvari vezanu uz kulturu i razvoj kulture u Bjelovaru, a drugi razlog je taj što je Kulturni i multimedijski centar u potpunosti gradska ustanova direktno naslonjena na gradski proračun što znači da je tu lakše financiranje i lakša komunikacija – objasnio je Hrebak.

U prilog Kulturnom i multimedijskom centru pod ravnateljskom palicom Denisa Hladiša ide i to što je u godinu dana od kada je on preuzeo kino nadoknadio minus od pedeset tisuća kuna i zaradio dodatnih pedeset tisuća. Sam Dom kulture je pak u prvom redu zamišljen kao mjesto kazališnih predstava. Hladiš najavljuje dobar ritam gostujućih predstava, suradnju s okolnim kazalištima, ali zaboraviti neće ni domaće glumačke snage.

-Otvorit ćemo prostor za razgovor sa svim našim renomiranim glumcima jer oni to zaslužuju. Bjelovar je grad glumaca i mislim da oni imaju vrlo važno mjesto u ovom prostoru i u KMC-u – ističe ravnatelj KMC-a Bjelovar.

Neće stati na tome već se sljedeće godine planira javiti na neki od natječaja Ministarstva kulture i krenuti i u vlastitu produkciju.

-Možemo sami isproducirati s profesionalcima neke naše predstave koje onda možda mogu ići i dalje – kaže Hladiš.

No, u osnivanje profesionalnog kazališta sa zaposlenim intendantom, glumcima, orkestrom se barem za sada ne kreće jer je to prevelik financijski zalogaj. U sadašnjosti će KMC koji trenutno ima četvero zaposlenih, a za Dom kulture će zaposliti još jednu osobu kao tehničara dok će na programu po potrebi biti zaposlena osoba na ugovor o djelu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!