Nakon 25 godina, s đulovačkim mališanima se oprašta omiljena teta Hrvojka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Nakon 25 godina đulovački Dječji vrtić Sunce napušta ravnateljica Hrvojka Vacka. Potvrdila nam je da je prošlog petka podnijela ostavku te kako početkom iduće godine prelazi na radno mjesto odgojiteljice u daruvarskom Dječjem vrtići ‘Vladimir Nazor’.

-Ostalo mi je pet godina do mirovine i želim ih provesti u miru. Odlučila sam otići iz nekih osobnih razloga. Osim toga, više neću svakodnevno putovati u Đulovac na posao, a i obveze će mi biti manje, s obzirom da više neću voditi vrtić – kazala nam je u telefonskom razgovoru.

Priznaje kako joj je teško jer u Đulovcu provela velik dio života. Na noge je podigla generacije tamošnjih mališana.

-Naravno da mi je teško, kao i roditeljima, i djeci. Toliko smo vremena proveli zajedno, oni su mi poput obitelji. No, sve je to dio života. Susretat ćemo se mi i dalje, već se veselim tim susretima – kaže ‘teta’ Hrvojka.

Iako je bila ravnateljica, Hrvojka Vacka cijelo vrijeme radila je s djecom, za što je primila i godišnju nagradu ‘Vesna Grđan’ koju dodjeljuje Fond Boža Tvrtković. Godinama je vodila program predškole za djecu iz Đulovca i zajedno s njima i njihovim roditeljima sanjala o velikom, ‘pravom’ vrtiću. On je konačno izgrađen ove godine. Inicijativu je pokrenula bivša općinska vlast koja je u taj projekt uložila 7 milijuna kuna. Time su stvoreni uvjeti da u Đulovcu s radom započnu i mješovite odgojne skupine.

-Trenutno vrtić pohađa 25 mališana, polaznika male škole, koji su podijeljeni u dvije grupe. Od iduće godine bi s radom trebala započeti jedna, a možda i dvije mješovite odgojne skupine, ovisi koliko će djece biti. Bit će smješteni u jednom od najljepših vrtića u ovom kraju. Drago mi je što sam sudjelovala u realizaciji ove priče i tome da se sve ovo ostvari. Iskreno se nadam da će Općina uspjeti pronaći novog ravnatelja ili ravnateljicu i da će stvari i dalje funkcionirati u najboljem redu – kaže naša sugovornica.

Natječaj za novog ravnatelja već je raspisan, kao i za dvoje odgojitelja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!