Skinite mi imunitet da se mogu braniti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložilo je Saboru da se uskrati odobrenje za nastavak kaznenog postupka protiv zastupnika i bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka (HSLS). Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za nastavak kaznenog postupka protiv Hrebaka, zbog kaznenog djela klevete, zatražio je Županijski sud u Šibeniku povodom žalbe privatnog tužitelja Alena Kaminskog i tvrtke „Minea“ iz Bjelovara. Povjerenstvo je zauzelo stav kako se u slučajevima privatnih tužitelja imunitet ne skida te kako se postupak može nastaviti tek nakon isteka zastupničkog mandata. Naime, u slučajevima dok postoje opravdani razlozi zbog kojih se postupak ne može provesti, zastara ne teče, pojasnio je predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics.

Međutim, Hrebak je tu mogućnost odbio i zamolio je kolege zastupnike da glasuju protiv takvog prijedloga Povjerenstva.

-Kad je kolega Grmoja imao sličan problem, molio vas je da ne idete po uobičajenoj praksi, već da mu skinete imunitet. Ja vas ovim putem također molim da glasujete protiv izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva. U navedenom predmetu ja sam dobio prvostupanjsku presudu i ovime su na neki način moja vlastita prava zakinuta. Želim dobiti i pravomoćnu presudu – kazao je Hrebak, dodajući kako se ne želi skrivati iza svog imuniteta koji mu, kazao je, ne treba ni u spomenutom ni u bilo kojem drugom slučaju.

Nakon Hrebakovog pojašnjenja, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odlučio je kako će se glasovanje o spomenutom prijedlogu odgoditi do srijede.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!