HDZ-ovci izabrali novi Županijski odbor, među izabranima poznata imena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Članovi HDZ-a iz Bjelovarsko-bilogorske županije danas su izabrali novi Županijski odbor, najvažnije stranačko tijelo. Uz predsjednika županijske organizacije Miru Totgergelija, predsjednike gradskih organizacija te članove koji u odbor ulaze automatski, temeljem neke druge stranačke dužnosti, kao što je predsjednik Mladeži, predsjednik utemeljitelja, predsjednica Zajednice žena i sl., HDZ-ovci su danas birali još 35 članova odbora. Kandidata je bilo 58, a u Odboru su ušli Nenad Martinovski, Ivan Cug, Dario Biškup, Zlatko Pavičić, Judita Emić, Dario Halauš, Zlatko Mađeruh, Davor Sabolović, Dražen Kovač, Ivan Marković, Tomislav Križan, Matija Gridnić, Ivana Grgić, Zlatko Bakunić, Darko Marčinković, Mladen Sabolović, Marcel Medak, Sonja Glas, Dražen Bengez, Snježana Dončević, Ivor Košutić. Anamaria Šepl-Plentaj, Željko Starčević, Jasna Mikles Horvat, Danijela Šajtar, Dragica Valentić, Jozo Šukan, Daniela Belak, Silvije Devald, Tomislav Šunjić, Ivo Martinović, Vedran Nemec, Zdenko Rogović, Denis Orčik i Zoran Bišćan.

Postignut rezultat trebao bi zadovoljiti većinu članstva s obzirom da su već i same kandidature dočekane s odobravanjem. Već tada vidjelo se kako da će novi Županijski odbor biti kombinacija energije koju nose mlađi članovi stranke i iskustva koje imaju stariji.

U razgovoru s HDZ-ovcima iz Bjelovara doznajemo kako su ovi izbori, bar za bjelovarsko članstvo, bili specifični i po tome što nije bilo apsolutno nikakvog sugeriranja delegatima s vrha stranačke organizacije kome da daju glas. Marušić je, pod izlikom da su svi kandidati kvalitetni ljudi koji mogu puno dati stranci, bjelovarskim delegatima dao odriješene ruke kad je riječ o glasovanju. Bjelovar je, inače, u ovoj, finalnoj fazi unutarstranačkih izbora dao najveći broj kandidata te najveći broj delegata, stoga ne čudi da je u Odbor izabrano upravo najviše članova bjelovarske organizacije.

Za razliku od biranja predsjednika organizacija, koje je provedeno prema modelu ‘1 član, 1 glas’, ovoga puta pravo glasa imali su delegati gradskih i općinskih organizacija, njih oko 220 iz cijele županije. Delegati iz pojedinih organizacija određeni su sukladno broju članova na području pojedinog grada ili općine, a za Županijski odbor mogli su birati maksimalno 35 kandidata. Zbog epidemiološke situacije, glasovali su u svojim organizacijama, nakon čega su se glasovi zbrajali u županijskoj središnjici.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!