Umjesto multinacionalnih kompanija, odabrao polje u Kraljevcu i pokrenuo slatku priču uspjeha

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Jure Andričić nije tipičan poljoprivrednik. Ima 26 godina, diplomirao je međunarodno poslovanje, ali umjesto u multinacionalnim kompanijama i svijetu biznisa pronašao se u poljoprivredi, a odijelo i kravatu dijelom zamijenio radnim odijelom i gumenim čizmama.

-Odlučio sam to što sam naučio na studiju primijeniti u proizvodnji i stvoriti jedno poljoprivredno gospodarstvo koje je konkurentno i s vizijom veće proizvodnje i možda čak i izvoza – opisuje razlog povratka na selo Andričić.

Foto: OPG Andričić

Obiteljsko gospodarstvo u Kraljevcu kod Rovišća je od ratarenja stoga okrenuo ka orasima, lješnjacima i bobičastom voću te preradi. Andričići tako uz svježe orahe i lješnjake prodaju i pržene lješnjake dok od malina, kupina, crnog i crvenog ribizla, borovnica i jagoda rade džemove i sokove. I ne misle stati na tome.

-Počet ćemo pržiti orašaste plodove, sušiti bobičasto voće i čokoladirati. Proizvodit ćemo slastice, a tu proizvodnju bi trebali pokrenuti do početka iduće godine – otkriva mladi poljoprivrednik.

Foto: OPG Andričić

Na to slatko proširenje Jure Andričić se odlučio jer to rade rijetki, pa mjesta na tržištu ima, a prilika se pružila kroz Program ruralnog razvoja kroz koji financira pogon za čokoladiranje. 90 posto svojih proizvoda prodaje u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ima štand na splitskoj tržnici i dugo je Andričićima to bio i glavni način prodaje, ali su prije nekoliko godina uveli i suvremenije načine plasmana putem Facebooka.

-Imamo dosta veliku zajednicu pratitelja, prati nas oko 14.000 ljudi i preko te Facebook stranice prodajemo i šaljemo naše proizvode dostavljačkom službom, a od nedavno smo počeli i sami dostavljati – kaže Jure Andričić.

U budućnosti planiraju povećati proizvodnju i probiti se i u trgovačke centre.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!